Ο Κώστας Μίσσας είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ανδρών και διαθέτει όλες τις προδιαγραφές για να πετύχει. Εχει γράψει αμέτρητα χιλιόμετρα στα παρκέ και στους πάγκους, έχει κατακτήσει χρυσό και αργυρό μετάλλιο με την Εθνική Νέων στα Ευρωμπάσκετ 2009 και 2010. Εχει εντρυφήσει στα μυστικά του αθλήματος και μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του σε δεκάδες φοιτητές ως καθηγητής στα ΤΕΦΑΑ. Δεν παύει, βέβαια, να αποτελεί λύση ανάγκης, ενώ όπως οι προκάτοχοί του θα κριθεί και αυτός εκ του αποτελέσματος. Εάν πετύχει, θα είναι θεός. Εάν αποτύχει, όμως, το πιο πιθανό είναι να γίνει αποδιοπομπαίος τράγος όπως οι Γιαννάκης, Καζλάουσκας, Ζούρος, Τρινκιέρι και Κατσικάρης.

Υπουργείο Εθνικής Αμυνας

καλεί Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Το αντελήφθησαν γρήγορα στο Μιλγουόκι και στο ΝΒΑ. Το βιώνουν και οι Ελληνες οι οποίοι αισθάνονται υπερηφάνεια όχι μόνο για τα αγωνιστικά κατορθώματά του, αλλά για την αγάπη που δείχνει προς την πατρίδα. Το διαφημιστικό που ετοίμασε η Aegean με αφορμή τη μεταξύ τους συνεργασία αποτελεί τεράστια προβολή της Ελλάδας, ενώ ο Γιάννης δεν προλαβαίνει να δέχεται προσκλήσεις για δημόσιες εμφανίσεις. Μια από αυτές ήλθε από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, το οποίο του ζήτησε να παίξει μονό με τους φαντάρους στο Αγαθονήσι. Και παρά το φορτωμένο πρόγραμμά του, ο Greek Freak το σκέφτεται σοβαρά.

Δύσκολη για Πασκουάλ

η εξίσωση του ρόστερ

Στο περιθώριο της μεγάλης συνέντευξης που είχε παραχωρήσει ο Τσάβι Πασκουάλ στα «ΝΕΑ», μερικά 24ωρα μετά την κατάκτηση του τίτλου στο ΣΕΦ, μας είχε προϊδεάσει ότι το φετινό καλοκαίρι θα ήταν αρκετά δύσκολο για τον Παναθηναϊκό. Ο σπουδαίος καταλανός προπονητής επιβεβαιώνεται πανηγυρικά. Ο Μάικ Τζέιμς σκέφτεται προς το παρόν μόνο το ΝΒΑ, ενώ έχουν αρχίσει να σκάνε προτάσεις για την αγορά του Κρις Σίγκλετον από ευρωπαϊκούς κολοσσούς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), αν και ο Αμερικανός προτιμά το ΝΒΑ. Αν προκύψει και θέμα με έναν εκ των δύο σέντερ Γκιστ ή Μπουρούση, τότε ο Τσάβι θα αναγκαστεί να δημιουργήσει τη ραχοκοκαλιά της ομάδας από την αρχή.