Επιτέλους, νίκη για το αυτονόητο. Η αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία της με τη στοιχηματική εταιρεία Ladbrokes τρία χρόνια νωρίτερα από το τέλος της συμφωνίας.

Οι Αγγλοι χρειάστηκαν τρεις μήνες για να καταλήξουν σ’ αυτή την απόφαση που ουσιαστικά αποτελεί ορόσημο για το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά τη συνεργασία με τις ομοσπονδίες, τις λίγκες και τους συλλόγους με τις στοιχηματικές εταιρείες.

Η ηγεσία του αγγλικού ποδοσφαίρου θεωρεί μη συμβατό από τη μια πλευρά να επιβάλει βαριές τιμωρίες σε ποδοσφαιριστές που στοιχηματίζουν σε αγώνες και από την άλλη να συνεργάζεται με στοιχηματικές εταιρίες.

Το στοίχημα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο στη Γηραιά Αλβιώνα κοντεύει να κλείσει έναν αιώνα παρουσίας. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες που το διοργανώνουν έχουν εισχωρήσει στην καρδιά του ποδοσφαίρου μέσω χορηγιών σε συλλόγους, λίγκες οι οποίες πολλές φορές αφήνουν υπόνοιες για χειραγωγημένα παιχνίδια που αποδίδουν τεράστια κέρδη στο στοίχημα.

Φανταστείτε τι θα γινόταν αν διαφημίζονταν μάρκες τσιγάρων στα νοσοκομεία.

Από τον τζόγο έχουν καταστραφεί εκατοντάδες ποδοσφαιριστές, ενώ η πιο πρόσφατη περίπτωση ήταν αυτή του Τζόι Μπάρτον ο οποίος στην τελευταία δεκαετία ποντάρισε σε ποδοσφαιρικά γεγονότα 1.260 στοιχήματα.

Οι Αγγλοι που δείχνουν μεγάλη ευαισθησία σε τέτοια θέματα έχουν δημιουργήσει κέντρα απεξάρτησης από τον τζόγο προσπαθώντας να κάνουν άτρωτους του αθλητές από τα πάθη.