Εχουν ταλέντο στο κάστινγκ εκεί στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Εξού και καθήκοντα εισηγητή για το τέταρτο Μνημόνιο ανέλαβε ο βουλευτής Δράμας Χρήστος Καραγιαννίδης. Διαβάζοντας το CV του αντιλαμβάνεται κανείς πως έχει τα προσόντα για την επικίνδυνη αυτή αποστολή. Αντιγράφω από το επίσημο βιογραφικό του, στην ιστοσελίδα της Βουλής: «Σπουδές: Τελειώνοντας το σχολείο ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει ηχοληψία στη Σχολή Κινηματογράφου Παπαντωνοπούλου. Συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο στο School of Audio engineering». Ο ίδιος, πάντως, είναι σεμνός. Γι’ αυτό ίσως κι από βήματος ενημέρωσε το Σώμα –και το φιλοθέαμον κοινό –ότι δεν γνωρίζει από οικονομικά αλλά μόνο από μπακαλίστικα. Συμπληρώνοντας πως αυτό δεν ήταν μομφή για τους μπακάληδες. Κάτι μου λέει ότι εκείνοι θα το εκλάβουν ως τέτοια. Για τον απλό λόγο πως η εν λόγω επαγγελματική κατηγορία διαχειρίζεται πολύ καλύτερα από τον Καραγιαννίδη (που είπε πως «ακόμα και αν η κυβέρνηση δεν επιτύχει το κρίσιμο πλεόνασμα του 3,5% θα λάβει 1% μέτρα και 0,5% αντίμετρα») τα οικονομικά ζητήματα. Αρα η σύγκριση μαζί του είναι μάλλον προσβλητική. Εξάλλου, μια πολιτικός με σίγουρα μεγαλύτερη επιρροή από τον συριζαίο Δράμας, που υπήρξε κόρη μπακάλη κι έγινε πρωθυπουργός, δήλωνε πως αυτά που έμαθε από τον πατέρα της ήταν εκείνα που της εξασφάλισαν τη νίκη στις εκλογές.

Στήριξη

Η ανεξάρτητη Κατερίνα Μάρκου τιτίβισε χθες –εναρμονιζόμενη πλήρως με τη νεοδημοκρατική ανάγνωση της επίθεσης Κασιδιάρη στον Νίκο Δένδια –«το θέμα μας είναι το 4ο Μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΟΧΙ ο Κασιδιάρης και οι ναζιστές». Δεν μπορεί παρά να της αναγνωρίσει κανείς ότι προσπαθεί σκληρά να κερδίσει μια θέση στη ΝΔ. Ο Αδωνις Γεωργιάδης, για παράδειγμα, τής το αναγνώρισε και έκανε retweet το συγκεκριμένο tweet. Εντείνοντας τις φήμες που καιρό τώρα κυκλοφορούν πως στην Πειραιώς το σκέφτονται σοβαρά να την πάρουν μεταγραφή. Θα είναι μια μεγάλη στιγμή του σκάουτινγκ. Δεν το συζητώ.

Eurovision

Τι διαβάζει ο Στέλιος Κούλογλου; Ποιες είναι ανησυχίες του ευρωβουλευτή; Σύμφωνα με αυτά που ανεβάζει στο τουίτερ του ο ίδιος, η Eurovision. Και συγκεκριμένα «η Eurovision της υποκρισίας», όπως είναι ο τίτλος του άρθρου στο σάιτ TVXS που μοιράστηκε με τους ακολούθους του. Τι του κέντρισε το ενδιαφέρον; Η ΕBU δεν άφησε, λέει, τον πορτογάλο νικητή να φορέσει την μπλούζα με τη στάμπα «SOS REFUGEES» κατά τη διάρκεια του τελικού επειδή επρόκειτο για πολιτικό μήνυμα. Οταν «πέρυσι», σύμφωνα με το άρθρο, «η ίδια EBU δεν είδε κανένα… πολιτικό μήνυμα στο τραγούδι της Ουκρανίας, του οποίου οι στίχοι στρέφονταν εναντίον της Ρωσίας και συντηρούσαν την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες.Και φέτος η διοργανώτρια Ουκρανία απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα της Ρωσίδας τραγουδίστριας Ιουλίας Σαμοΐλοβα, που μετακινείται σε αναπηρική καρέκλα, επειδή είχε τραγουδήσει στην Κριμαία». Μα να τα κάνουν όλα αυτά στο ξανθό γένος από τον Βορρά;

Δείπνα

Ο Γιάννης Στουρνάρας έχει μάλλον βαρεθεί να διαβάζει πως συμμετέχει σε δείπνα με μενού ένα νέο πολιτικό φορέα. Τόσο που το έχει ρίξει στην πλάκα. Γι’ αυτό, εικάζω, η χθεσινή διαρροή συνεργατών του στην Τράπεζα της Ελλάδας σχετικά με το κυριακάτικο δημοσίευμα που υποστήριζε πως ο κεντρικός τραπεζίτης με συνδαιτυμόνες τραπεζίτες και πολιτικούς έφτιαχνε κόμμα ξεκινούσε ως εξής: «Μπορεί να φταίνε οι… ζέστες που ενέσκηψαν νωρίς, μπορεί πάλι να φταίνε οι επιθυμίες ορισμένων Κλουζώ της δημοσιογραφίας που εμφανίζουν τους εφιάλτες τους ως πραγματικότητα!». Βέβαια, στον επίλογο ο συντάκτης τσίταρε Γκέμπελς και αναρωτιόταν γιατί μια εφημερίδα «μετέρχεται αυτών των, ναζιστικής έμπνευσης, μεθόδων…».

Καπέλωμα

«Κάνουμε μια συλλογική δουλειά έχοντας μοιραστεί ρόλους και ευθύνες, άρα το εγώ του καθενός θα πρέπει να περιοριστεί, δεν μπορείς να καπελώνεις τον πρόεδρο, δεν μπορείς να λες ότι εγώ κάνω μόνο αντιπολίτευση στον Τσίπρα». Η Κατερίνα Παπακώστα βγήκε χθες στον αέρα του Τράγκα. Για να παρουσιάσει εαυτήν –για πολλοστή φορά –ως θεματοφύλακα των γαλάζιων ιερών και οσίων. Γιατί είναι παλιά αυτή στο κόμμα και ξέρει. Οχι σαν τον Αδωνι, τον χθεσινό. Βέβαια, είναι κάπως άκομψο –αν όχι αδέξιο πολιτικά –να κατηγορεί τον αντιπρόεδρο του κόμματος ότι αποπειράται να καπελώσει τον πρόεδρο και μετά να αποφαίνεται ότι «στη ΝΔ πρέπει να αλλάξουν πολλά και γρήγορα» αναφερόμενη στον τρόπο εκφοράς πολιτικού λόγου που πρέπει να αλλάξει και στην υστέρηση του επικοινωνιακού τομέα την οποία έχει διαγνώσει. Κάποιος καχύποπτος, δηλαδή, θα μπορούσε να υποθέσει ότι επικρίνει τις προεδρικές επιλογές.