Η πρόκριση στο Φάιναλ Φορ για τον Παναθηναϊκό χάθηκε στην Αθήνα. Οχι απαραίτητα στις δύο πρώτες αναμετρήσεις της σειράς των πλέι οφ με τη Φενέρμπαχτσε του μετρ Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά στο στρατηγείο της τεχνικής ηγεσίας του Τριφυλλιού, όταν ο Τσάβι Πασκουάλ αποφάσιζε να εντάξει στο δυναμικό του ΠΑΟ τον παντελώς ανέτοιμο σε όλα τα επίπεδα Αλεσάντρο Τζεντίλε και όχι έναν πλέι μέικερ που θα πλαισίωνε τους Νικ Καλάθη και Μάικ Τζέιμς. Οι Πράσινοι αυτή την επιλογή πλήρωσαν και το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό (0-3) απέναντι στην πρωταθλήτρια Τουρκίας, η οποία εκτός από τον Ζοτς είχε να αντιπαρατάξει Σλούκα, Μπογκντάνοβιτς, Ντίξον και Νάναλι. Ολα τα άλλα, η πνευματική και αγωνιστική ανετοιμότητα, είναι λεπτομέρειες.

Η Αναντολού Εφες σχεδιάζει ήδη την επόμενη ημέρα

Ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί στη σειρά του Ολυμπιακού με την Αναντολού Εφες, η οποία βρίσκεται στο 1-1 και συνεχίζεται απόψε και την Παρασκευή στο Αμπντί Ιπεκτσί, η ομάδα της Κωνσταντινούπολης επιδεικνύει σοβαρότητα και προγραμματισμό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, η διοίκηση της Εφες, αφού επέκτεινε τη συνεργασία με τον αμυντικό ογκόλιθο Μπράιαντ Ντάνστον για ακόμη δύο χρόνια, προσπαθεί να ανανεώσει εγκαίρως και το συμβόλαιο του 30χρονου παικταρά Ντέρικ Μπράουν. Αν μη τι άλλο, τέτοιες κινήσεις δείχνουν ότι ο σύλλογος μπορεί να μην έχει το πολυπληθές ποδοσφαιρικό κοινό που διαθέτουν άλλες δυνάμεις της χώρας, αλλά έχει το όραμα, ώστε να παραμείνει ανταγωνιστική και τα επόμενα χρόνια.

Ποιους θα κρατήσει και ποιους θα χάσει

Την ίδια στιγμή, ο αντίπαλός της στη σειρά των πλέι οφ, Ολυμπιακός, έχει αρκετές συμφωνίες που εκπνέουν το φετινό καλοκαίρι, αλλά ακόμη δεν έχει διαρρεύσει κάποιο ραντεβού που να αφορά επέκταση συνεργασίας κάποιου παίκτη. Η πιο σοβαρή περίπτωση σχετίζεται με τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ ακολουθούν ο Βαγγέλης Μάντζαρης και ο Ντάνιελ Χάκετ, που επίσης δεν έχουν συμβόλαιο του χρόνου.