«Μόνο η 70χρονη μητέρα μου δεν ψήφισε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για το All Star Game!» ήταν το περιπαικτικό σχόλιο που διαβάσαμε στα social media σχετικά με τη συχνότητα των αναρτήσεων και τη δίψα των Ελλήνων να δουν τον «Greek Freak» στην ετήσια γιορτή του ΝΒΑ. Ε, λοιπόν, θα τον δούμε, όπως μαθαίνει η στήλη, το βράδυ της 19ης Φεβρουαρίου στη Νέα Ορλεάνη, ασχέτως αν ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οι βασικοί (αυτό θα συμβεί αύριο) και οι αναπληρωματικοί (26/1). Η σιγουριά δεν βασίζεται σε τζόγο, αλλά σε γεγονότα.

Αν δεν ήταν ο Κολοκυθάς, τώρα θα έπαιζε σε άλλη χώρα

Και κάτι επίκαιρο, επειδή αρκετοί ερίζουν για το ποιος βοήθησε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να εξασφαλίσει το ελληνικό διαβατήριο τον Μάιο του 2013. Αν δεν ήταν ο αείμνηστος Γιώργος Κολοκυθάς, δεν αποκλείεται ο παίκτης-φαινόμενο να αγωνιζόταν τώρα με την Εθνική Ισπανίας, Νιγηρίας ή Αζερμπαϊτζάν. Οταν διέγνωσε τον κίνδυνο, ο θρυλικός «Μύτος» πήρε τηλέφωνο τον τότε πρωθυπουργό και προσωπικό του φίλο Αντώνη Σαμαρά. «Αντώνη», του είπε, «πρέπει να βγει το διαβατήριο τώρα» και σε λίγες ημέρες τα έγγραφα ήταν έτοιμα.

Η λογική λέει Κοζάνη ή Ξάνθηγια τον τελικό του Κυπέλλου

Τώρα, που και η ίδια η ΚΑΕ Παναθηναϊκός πρότεινε να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Αρη στη Βόρεια Ελλάδα «διότι έχει να γίνει πολλά χρόνια εκεί και ως γνωστόν η Βόρεια Ελλάδα έχει πολλούς μπασκετόφιλους», είναι προφανές ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης οφείλει να επιλέξει Κοζάνη ή Ξάνθη που διαθέτουν σύγχρονα γήπεδα. Επίσης δεν μπορεί να βγαίνει ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Τάκης Τσαγκρώνης στα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης και να δηλώνει ότι «το θέμα του γηπέδου δεν έχει μπει στην προκήρυξη και αν είχε γίνει κάτι τέτοιο θα γνωρίζαμε ήδη, ανεξάρτητα από το ζευγάρι των φιναλίστ, την έδρα διεξαγωγής του τελικού»! Δηλαδή, ποιος τη φτιάχνει την προκήρυξη; Η Μαρία η Πενταγιώτισσα;