Ενα από τα γλυκαντικά που λατρεύει ο φόβος είναι η αμφιβολία. Η συνετή κατανάλωσή της μπορεί να σε οδηγήσει στην αλήθεια, η υπερβολική μπορεί να σε σκοτώσει.

Η αμφιβολία αναπτύσσεται σε ανήλιαγες γωνιές, εκεί όπου το σκοτάδι κρύβει πρόσωπα και ψυχές φοβίζοντας τον ανθρώπινο νου.

Οι σκιές αποκτούν σάρκα και οστά και συμμετέχουν στο ιδιότυπο κυνηγητό με τη λογική. Οσες φορές η τελευταία βγήκε νικήτρια, ο άνθρωπος έκανε άλματα στην εξέλιξή του.

Τις φορές που ηττήθηκε, ο φόβος άπλωσε το πέπλο του σκοταδισμού.

Η νέα τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη δίνει συνέχεια σ’ αυτό το παιχνίδι. Στην Πόλη έχει οριστεί η διεξαγωγή του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, αλλά οι φωνές της αμφιβολίας ζητούν επιτακτικά την αλλαγή της έδρας.

Πρόκειται για ένα déjà vu του Euro 2016 μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία.

Οπως αποδείχθηκε από τις –ανεπιτυχείς –προσπάθειες των τρομοκρατών να εισβάλουν στον γεμάτο με κόσμο Σταντ ντε Φρανς, τα αθλητικά γεγονότα που συγκεντρώνουν μεγάλα πλήθη αποτελούν γι’ αυτούς ιδανικό στόχο. Οχι μόνο επειδή αυξάνεται η πιθανότητα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι άνθρωποι, αλλά γιατί ο πολλαπλασιαστής της δημοσιότητας ενός αθλητικού γεγονότος θα εξαπλώσει την τοξικότητα των μηνυμάτων των τρομοκρατών με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Η πικρή ιστορία των τρομοκρατικών χτυπημάτων διδάσκει ωστόσο πως τα πιο επικίνδυνα μέρη είναι αυτά που πιστεύουμε ως πιο ασφαλή.