Το σύγχρονο ποδόσφαιρο γεννήθηκε στην Αγγλία δύο αιώνες μετά τον θάνατο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Ο κορυφαίος δραματουργός της Γηραιάς Αλβιώνας έβλεπε ωστόσο μακριά, στα χρόνια που η στρογγυλή θεά θα έκανε βουτιές σε πακτωλό χρημάτων στα αγγλικά γήπεδα. Οταν το χρήμα προηγείται, έλεγε, ανοίγουν όλες οι πόρτες. Των συλλόγων, θα πρόσθετε αν ζούσε σήμερα.

Το αγγλικό ποδόσφαιρο άργησε αλλά τελικά ανακάλυψε την πυρίτιδα. Πληροφορείται εμβρόντητο από τον ιταλό μάνατζερ Πίνο Παλιάρα ότι οι προπονητές ζητούν μίζες για τις μεταγραφές. Για την ακρίβεια, «μικρό καφέ». Ετσι ονομάζουν το κατιτί που ζητούν. Υπάρχουν προπονητές οι οποίοι έχουν πιει τόσους «καφέδες» που έχουν πάθει τα νεύρα τους.

Ακόμα και ο Παλιάρα που δεν συγκαταλέγεται στα καλύτερα παιδιά και αναγκάζεται, λόγω τιμωρίας για έναν αγώνα που φέρεται να είχε στήσει, να κάνει τις δουλειές του μέσω τρίτων απόρησε από την απληστία που υπάρχει στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Οι προπονητές είχαν στήσει ολόκληρο σύστημα ώστε να χάνονται τα ίχνη της απάτης τους. Ιδρυσαν οφσόρ εταιρείες στις οποίες κατευθύνονταν οι μίζες από τρίτα πρόσωπα ώστε να μην κινούν υποψίες.

Διεκδικούσαν ποσοστά ακόμα και από τις αμοιβές των ποδοσφαιριστών τις οποίες φρόντιζαν να ανεβάζουν, για να κερδίζουν και οι ίδιοι περισσότερα.

Κάποιοι έχουν αϋπνίες τις τελευταίες ημέρες στην Αγγλία, ίσως από την πολλή καφεΐνη που υπάρχει στους λογαριασμούς τους.