Τον περασμένο Νοέμβριο ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Φρανσουά Ολάντ.

Μετά τη συνάντηση, κυβερνητικές πηγές μάς ενημέρωσαν ότι ο γάλλος πρόεδρος είχε ενδιαφερθεί να μάθει αν το ΠΑΣΟΚ φέρεται καλά στην κυβέρνηση και εξέφρασε τη λύπη του όταν πληροφορήθηκε ότι δεν το κάνει –δημοσιοποίησαν μάλιστα και σχετική στιχομυθία.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με την Ανγκελα Μέρκελ.

Μετά τη συνάντηση, πάλι κυβερνητικές πηγές μάς ενημέρωσαν ότι η γερμανίδα καγκελάριος είχε ενδιαφερθεί να μάθει αν ο Κυριάκος είναι καλό παιδί με την κυβέρνηση ή μήπως κάνει αταξίες.

Περιέργως κάθε φορά που συναντάει κάποιον ο Πρωθυπουργός τον ρωτούν για τους… άλλους!

Δεν ξέρω μήπως τώρα που είναι στο Ιράν τον ρωτήσουν και οι αγιατολάδες. Αν και δεν μπορώ να φανταστώ για ποιον θα ενδιαφέρονταν. Τον Αμβρόσιο;

Πίσω από το αστείο της υπόθεσης κρύβεται μια περίεργη άποψη. Οτι δουλειά της αντιπολίτευσης είναι (περίπου) να διευκολύνει την κυβέρνηση ή έστω να μην της δυσκολεύει τη δουλειά.

Με άλλα λόγια, η αντιπολίτευση καλείται σήμερα να κάνει τα αντίθετα από όσα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Διαβάζω, ας πούμε:

«Το κλίμα έντασης και οι τραμπουκισμοί, η στοχοποίηση πολιτικών φορέων και προσώπων από ακραίους κύκλους είναι αντιπολιτικά και αντιδημοκρατικά φαινόμενα καταδικαστέα από όλους».

Το προσυπογράφω ευχαρίστως και με τα δύο χέρια. Μόνο που αυτά τα γράφω και τα υπογράφω εδώ και πολλά χρόνια, όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ (διότι δική του είναι η ανακοίνωση) το ανακάλυψε τώρα που τους πλακώνουν όπου τους πετύχουν.

Καμία αντίρρηση και σε αυτό. Δεν έχω πρόβλημα να δεχθώ ότι ξαφνικά είδαν το φως το αληθινό ή τον Χριστό αυτοπροσώπως στον δρόμο για τη Δαμασκό.

Αρκεί να το αποδείξουν. Διότι το αίτημα στήριξης από την αντιπολίτευση και καταδίκης των τραμπουκισμών δεν συνάδει με τη ρητορική που κατά τα άλλα συνεχίζουν να εκπέμπουν.

Και η οποία εξακολουθεί να έχει στο επίκεντρό της την επιθετικότητα, την οξύτητα, τους λεκτικούς τραμπουκισμούς, τη στοχοποίηση «φορέων και προσώπων» –μια ματιά στις δύο καθημερινές κυβερνητικές εφημερίδες ή στο περίφημο βίντεο της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ αρκεί.

Αν άλλαξαν, να το δείξουν. Αν κατάλαβαν, να το αποδείξουν.

Αν απλώς ψάχνουν για κορόιδα στα δύσκολα τότε πολύ φοβούμαι πως ούτε ο Ολάντ, ούτε η Μέρκελ, ούτε καν ο Χριστός στον δρόμο για τη Δαμασκό δεν μπορούν να βοηθήσουν.

Ακόμη κι αν οι αγιατολάδες βάλουν το χέρι τους!..