Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα της Προέδρου Ζωής. Σαν να μην της έφτανε το χθεσινό πραξικόπημα εις βάρος της από το Μέγαρο Μαξίμου –πραξικόπημα που ουσιαστικά τη θέτει εκτός προεδρείου Βουλής μέχρι την οριστική αποπομπή της με πρόταση μομφής –έχει προβλήματα και με τον βασιλικό σύζυγο κύριο Απόστολο Μαντή.

Ο εν λόγω Μαντής, ο οποίος μας έκανε γνωστή προσφάτως την παρουσία τoυ μέσω facebook ως… κυνηγός ζόμπι, πράγμα που ορισμένοι, κακεντρεχείς ασφαλώς, ερμήνευσαν ως βασική επίπτωση του ενός χρόνου γάμου με την Πρόεδρο Ζωή, μη έχοντας –πλέον… –δουλειά να κάνει, μετεξελίσσεται σε δεινό ακτιβιστή των social media.

Ναι, μάλιστα, και ο σύζυγος της Προέδρου Ζωής χτυπήθηκε από την κατάρα της ανεργίας, αλλά θα μου επιτρέψει να επισημάνω, με όλο τον σεβασμό στο ατύχημα που του συνέβη, φταίει και ο ίδιος.

Θα πάρω τα πράγματα από την αρχή: ο κύριος Μαντής λοιπόν είχε «μπάρκο» (δεν το εξηγώ, αναζητήστε το) σε πλοίο της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας Μαρτίνου, της οποίας –ενθυμούμαι αιφνιδίως τώρα –γόνος είναι η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Αττικής Γεωργία Μαρτίνου.

Αποσυνδέω, φυσικά, τα δύο γεγονότα. Αλλωστε ο βασιλικός σύζυγος Απόστολος δεν εργάζεται πλέον στα πλοία της οικογένειας Μαρτίνου. Καθ’ α με πληροφόρησαν οι πηγές μου, η απόλυσή του κατέστη αναγκαία, διότι η οικογένεια Μαρτίνου θεώρησε ότι οι αναρτήσεις του ακτιβιστή των social media με τα προκλητικά –και ολίγον της κατηγορίας «αγριεύομαι» –t-shirt όπου δήλωνε πότε zombie hunter και πότε zombie watcher ενέβαλλε σε κίνδυνο την επιχείρηση να εισπράξει αρνητική δημοσιότητα.

Το αναγκαστικό ξεμπαρκάρισμα έδωσε στον σύζυγο Ζωής την ευκαιρία αλλά και τον απαιτούμενο χρόνο να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στα social media. Επ’ εσχάτοις δε, δημιούργησε προφίλ στο facebook με στόχο να μειωθούν έτι περαιτέρω τα προνόμια των βουλευτών. Και εν είδει τυρού σε ποντικοπαγίδα (για να υπογράψουν δηλαδή όσο το δυνατόν περισσότεροι), υπογράμμισε ότι «εγώ από την πλευρά μου θα φροντίσω να ειδοποιηθεί εγκαίρως η σύζυγός μου και να πράξει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες» –ήτοι η Πρόεδρος να κόψει προνόμια των βουλευτών.

Αγαπητέ Απόστολε, άργησες λίγο. Εντός των ημερών η σύζυγος θα αποκαθηλωθεί του αξιώματός της. Ι’m sorry…

Βούλιαγμα αγκαζέ

Προβλήματα εξαιτίας της οργής που έχει προκαλέσει σε αριθμό ανθρώπων που γνωρίζουν τα έργα και τις ημέρες του ως υπουργού –και γνωρίζουν καλώς –θα έχει λίαν συντόμως και το «ουάου» αγόρι Βαρουφάκης. Προβλήματα με τη Δικαιοσύνη συγκεκριμένα, στην οποία όπως ενημερώθηκα εγκύρως, προσφεύγει οσονούπω αριθμός πολιτών για δόλιες ενέργειες αναφορικά με το λεγόμενο Grexit (και δεν εννοώ τον προεδροδήμαρχο Γκλέτσο…).

Επί του συγκεκριμένου τώρα, και μετά τις δηλώσεις του ότι για το Grexit και την προπαρασκευή του είχε ενημερώσει τον Πρωθυπουργό Τσίπρα και αριθμό υπουργών, διενήργησα με την πρέπουσα διεισδυτικότητα ρεπορτάζ στις πηγές. Ουδείς εκ των συμμετεχόντων στην εν λόγω… ψηφοφορία-μπαρουφοειδές παραμύθι, μου ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε ποτέ μια τέτοια ψηφοφορία.

Ενας μου είπε:

–Γιατί δεν λέει ποιος υπουργός συμφώνησε με την ιδέα του; Γιατί δεν λέει πότε έγινε αυτή η περίφημη ψηφοφορία, που εγώ δεν θυμάμαι; Γιατί δεν λέει σε ποιο όργανο πραγματοποιήθηκε αυτή η ψηφοφορία;

–Εμένα ρωτάτε; ανταπάντησα με ερώτηση και έδωσα ένα τέλος στη συζήτηση αυτή, που στόχο είχε να αποκαλύψει ποιοι άλλοι μετείχαν σε αυτό που ο Βαρουφάκης ονομάζει ψηφοφορία, στη διάρκεια της οποίας το αποτέλεσμα ήταν 4-2 εις βάρος του.

Διαβλέπω απλώς ότι το «ουάου» αγόρι Βαρουφάκης, πρώτον, δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη και, δεύτερον, θα πάρει κόσμο μαζί του –θυμηθείτε με…

Τι ωραία…

Δεν επιθυμώ να κάνω την Κασσάνδρα και, επιπλέον, ποσώς με ενδιαφέρει η τύχη της κυβέρνησης του λαοφιλούς αριστερού αγοριού. Το τι θα γίνει στη χώρα με νοιάζει και για τον λόγο αυτό οφείλω να ενημερώσω πάντα ενδιαφερόμενο –του αριστερού αγοριού Αλέξη και του προέδρου Πάνου συμπεριλαμβανομένων ως συγκυβερνώντων –πως αν σκέφτονταν ότι θα διαφύγουν/δραπετεύσουν από την εξουσία, όπως το έκανε ο Καραμανλής το 2009 είναι μακριά, ώς και βαθιά μη σου πω, νυχτωμένοι…

Συνομίλησα χθες με τον πρόεδρο Βαγγέλη, όχι τον ex president (που πολλοί θα θυμηθούν αυτές τις ημέρες…) αλλά τον άλλον, τον «μεταβατικό» –γιατί όχι και μόνιμο δεν καταλαβαίνω –της Νέας Δημοκρατίας και μου ξεκαθάρισε ότι «εμείς δεν μπαίνουμε σε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όποια μορφή, μεταβατική, ειδικού σκοπού ή όπως αλλιώς την ονομάσουν».

–Και αν σας ζητηθεί για να προσφερθούν προς τα έξω τα εχέγγυα της σταθεροποίησης της κατάστασης; ρώτησα τον Μεϊμαράκη, ως ώφειλα.

–Ουδείς μπορεί να μας επιβάλει κάτι που δεν έχουμε αποφασίσει. Η χώρα έχει κυβέρνηση, έχει και Πρωθυπουργό, τον οποίο στηρίζουμε στην επιλογή του να περάσει τα προαπαιτούμενα και τη συμφωνία από την Βουλή, αλλά ώς εκεί. Το έργο είναι όλο δικό του.

–Μα απ’ ό,τι διαπίστωσα υπάρχουν στελέχη του κόμματος τα οποία συνηγορούν ανεπιφύλακτα στη συμμετοχή της ΝΔ σε μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα.

–Αντιλαμβάνομαι τις καλές προθέσεις αυτών των στελεχών και εξαίρω τη στάση τους, παρότι διακινδυνεύουν να κατηγορηθούν κακόπιστα ακόμη και για εξουσιολαγνία. Ομως η ΝΔ δεν πρόκειται να διευκολύνει τον κ. Τσίπρα να καθαρίσει τόσο εύκολα από κάτι που εκείνος δημιούργησε εξ ολοκλήρου…

Σαφές το σοφόν ή σοφόν το σαφές…

Ωρα για προπόνηση

Βεβαίως ο Πρόεδρος Αλέξης διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν προτίθεται ούτε να παραιτηθεί ούτε να δημιουργήσει κυβερνήσεις ειδικού σκοπού κ.λπ., και πως έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει και να εφαρμόσει όσα δεσμεύθηκε. Ειλικρινά του το εύχομαι ολοψύχως, αλλά δεν το βλέπω.

Το πουλοβεράκι σε χρώμα φούξια έχει αρχίσει να ξηλώνεται με ταχύτητα και οσονούπω θα καταλάβει ότι έχει απομείνει με τον «συνομιλώ μόνο με τον Θεό» υπουργό Παππά, τον μπαρμπα-Αλέκο με τους φραπέδες και τον Γκάμπριελ (Σακελλαρίδη) τον φίλο μου να κλαίνε τη μοίρα τους για το πώς έφτασαν τόσο γρήγορα ώς εδώ.

Τα προβλήματα αρχίζουν γι’ αυτόν αφού περάσει το Μνημόνιο από τη Βουλή. Τότε, δηλαδή, που θα κληθεί να το εφαρμόσει κιόλας.

Επίσης, επειδή άκουσα χθες ότι το πλάνο που έχει είναι τρίμηνης διάρκειας, δηλαδή περνάει Μνημόνιο και προαπαιτούμενα τώρα, παίρνει μερικά χρήματα από τους δανειστές για τις δόσεις και τις τράπεζες ώστε να τη βγάλει καθαρή μέχρι τέλη Σεπτέμβρη για να μπορέσει αρχές Οκτώβρη να κάνει εκλογές και να τις κερδίσει, αυτό που έχω να τον συμβουλέψω –αν έχει πια τη δυνατότητα να ακούει –είναι το εξής: καλύτερα να αξιοποιήσει αυτό το τρίμηνο για να ασκηθεί στο… κολύμπι μακρινών αποστάσεων.

Θα του χρειαστεί…

Υπενθύμιση

Οι τακτικοί αναγνώστες υποθέτω ενθυμούνται ότι πάνω από κόμματα, χρώματα, ιδεολογίες, το πρώτο πράγμα που σκέφτεται ο βουλευτής με το που μπαίνει στη Βουλή είναι πώς θα επανεκλεγεί στις επόμενες εκλογές! Το υπενθυμίζω αναφορικά με την προειδοποίηση δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, της Δ. Χαραλαμπίδου και του Γ. Ζερδελή, ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν τις έδρες τους αν διαγραφούν επειδή σήμερα θα ψηφίσουν «όχι» στην ψηφοφορία…

Κανόνας χρυσός…