Στον ίδιο κατάλογο

ΗΠΑ: Η Β. Κορέα στις χώρες που στηρίζουν την τρομοκρατία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/11/2017 01:17 |
ΗΠΑ: Η Β. Κορέα στις χώρες που στηρίζουν την τρομοκρατία
«Η γενική εντύπωση» είναι ότι η πίεση που ασκείται από τις κυρώσεις που βρίσκονται ήδη σε ισχύ «έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη Βόρεια Κορέα» δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.Πηγή: (RΕUΤΕRS)

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «εξακολουθούν να ελπίζουν στη διπλωματία» για την επίλυση της κρίσης με τη Βόρεια Κορέα, την οποία η Ουάσιγκτον συμπεριέλαβε τη Δευτέρα στον αμερικανικό κατάλογο των χωρών που «στηρίζουν την τρομοκρατία».

«Η γενική εντύπωση» είναι ότι η πίεση που ασκείται από τις κυρώσεις που βρίσκονται ήδη σε ισχύ «έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη Βόρεια Κορέα», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Εξέφρασε την ελπίδα η «ήρεμη περίοδος» που βρίσκεται σε εξέλιξη - χωρίς εκτόξευση πυραύλων ή πυρηνικές δοκιμές από τη Βόρεια Κορέα - από τις 15 Σεπτεμβρίου να «συνεχιστεί».

Ο αμερικανός ΥΠΕΞ σημείωσε επίσης ότι η απόφαση της Ουάσιγκτον να συμπεριλάβει τη Βόρεια Κορέα στον κατάλογο των χωρών που στηρίζουν την τρομοκρατία θα βοηθήσει στην αποτροπή τρίτων μερών να στηρίζουν την Πιονγιάνγκ.