Υπό έλεγχο τέθηκε φωτιά που ξέσπασε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρασε κτίριο της δημοφιλούς στους τουρίστες αγοράς Κάμντεν Λοκ, στο βόρειοΛονδίνο.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον πρώτο, δεύτερο και τρίτο όροφο του κτηρίου, ενώ στο σημείο έσπευσαν 70 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

«Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες» ανέφερε η τοπική αστυνομία, που ερευνά τις αιτίες της πυρκαγιάς.

Το 2008 είχε σημειωθεί μεγάλη πυρκαγιά στην ίδια αγορά με αποτέλεσμα να κλείσει για πολλούς μήνες. Το 2014 άλλη πυρκαγιά είχε προκαλέσει την απομάκρυνση 600 ανθρώπων.

Η αγορά, που στεγάζεται σε μια παλιά βιομηχανική αποθήκη, είναι γνωστή κυρίως για τους πάγκους που στήνουν εκεί χειροτέχνες. Πωλούνται επίσης ρούχα, κοσμήματα, βιβλία και τρόφιμα.

«Ενα μικρό τμήμα της αγοράς θα παραμείνει κλειστό για το κοινό μέχρι νεωτέρας για προληπτικούς λόγους, αλλά η υπόλοιπη περιοχή, κυρίως η Γιούνιον Στριτ και η Στέιπλς Μάρκετ, παραμένουν ανοικτές και δέχονται επισκέπτες όπως συνήθως» δήλωσε εκπρόσωπος του Market Tech, κύριου μετόχου της αγοράς Κάμντεν Λοκ.

Πριν από λιγότερο από έναν μήνα, πυρκαγιά κατέστρεψε τον πύργο Γκρένφελ, ένα 24ώροφο κτίριο κατοικιών στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 80 άνθρωποι.