Αρθρο του Spiegel για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/04/2017 08:57 |
Αρθρο του Spiegel για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου στην Ελλάδα

Με αφορμή τα 50 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 στην Ελλάδα, το περιοδικό Spiegel δημοσιεύει στην ηλεκτρονική του έκδοση εκτενές άρθρο. Με τίτλο «Όταν η δημοκρατία πέθανε στην κοιτίδα της», το Spiegel Online υπενθυμίζει την εξέλιξη των γεγονότων που οδήγησαν στην επιβολή της επτάχρονης χούντας των συνταγματαρχών, φιλοξενώντας μαρτυρίες του αριστερού πολιτικού και συγγραφέα Περικλή Κοροβέση.
Όπως σημειώνει το γερμανικό περιοδικό, «οι νέοι εξουσιαστές ισχυρίστηκαν ότι διασώζουν την Ελλάδα, από μια ενδεχόμενη ανάληψη της εξουσίας από κομμουνιστές. Υποσχέθηκαν ότι το καθεστώς τους είχε καλές προθέσεις και επρόκειτο να διατηρηθεί για μια σύντομη μεταβατική περίοδο. –τίποτα άλλο παρά ψέματα. Ο στρατός παρέμεινε επτά χρόνια στην εξουσία. Χιλιάδες Έλληνες συνελήφθησαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν».

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι «το πραξικόπημα έπιασε στον ύπνο τη χώρα και την πολιτική της ηγεσία. Ειδικές δυνάμεις και τεθωρακισμένα αναχώρησαν από τα στρατόπεδα λίγο μετά τη μία τη νύχτα και μέχρι την ανατολή του ήλιου είχαν θέσει την Αθήνα υπό τον έλεγχό τους».

Το άρθρο περιγράφει τον τρόπο που έδρασαν οι πραξικοπηματίες στη βάση του σχεδίου “Προμηθεύς”, το οποίο, όπως διευκρινίζεται, «προβλεπόταν για την περίπτωση κομμουνιστικής εξέγερσης ή σοβιετικής εισβολής».
Το άρθρο σημειώνει ότι η χούντα κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση πολιορκίας αναστέλλοντας έντεκα άρθρα του Συντάγματος, ενώ «συνελήφθησαν υποστηρικτές της αριστεράς και εν δυνάμει αντίπαλοι (σ.σ. του καθεστώτος). Στο τέλος της πρώτης εβδομάδας, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Διεθνούς Αμνηστίας, βρίσκονταν στη φυλακή τουλάχιστον 8.000 άτομα».

Οι πραξικοπηματίες πέθαναν, οι ιδέες τους ζουν
Πενήντα χρόνια μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα η ιδεολογία της χούντας βρίσκει νέους εκφραστές
Όπως γράφει το Spiegel Online, «στα πιο γνωστά μέλη του αντιστασιακού κινήματος συγκαταλεγόταν ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Περικλής Κοροβέσης, ο οποίος ήταν έως το 2009 μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. (…) Ο Κοροβέσης είχε καταθέσει ως μάρτυρας ενώπιον του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με τους βασανισμούς που υπέστη. Η σχετική έκθεση έγινε σημείο αναφοράς από μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως και δημοσιεύθηκε αργότερα ως βιβλίο σε αρκετές γλώσσες».

Ο Περικλής Κοροβέσης, σήμερα 75 ετών, περιγράφει στον ανταποκριτή του γερμανικού περιοδικού από «το μικρό του διαμέρισμα στα Πατήσια» τη σύλληψή του και τα βασανιστήρια που υπέστη στα κτίρια της Ασφάλειας. «Τον χτύπησαν επανειλημμένα, του έκαναν ηλεκτροσόκ και εικονικές εκτελέσεις. Στο βιβλίο του περιγράφει και το μαστίγωμα στα πέλματα (σ.σ. φάλαγγα), μία από τις αγαπημένες μεθόδους των βασανιστών», γράφει το Spiegel Online.

Μετά την πτώση της χούντας το 1974 «κανείς από τους πραξικοπηματίες δεν έδειξε ποτέ μεταμέλεια. Και κανείς δεν ζει πια σήμερα. (…) Όμως ο θάνατός τους δεν απέτρεψαν τη νέα ενδυνάμωση της ιδεολογίας τους», σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό, παραπέμποντας στην ανοδική πορεία της Χρυσής Αυγής από το πολιτικό περιθώριο μέχρι την είσοδό της στη βουλή.

Όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό, η σημερινή κρίση χρέους στην Ελλάδα επέτρεψε την ανάδυση των αξιών των πραξικοπηματιών, του τριπτύχου Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια, σε συνδυασμό με μια εχθρική στάση απέναντι στις δυτικές αξίες. «Ορισμένοι Έλληνες συγκρίνουν τη χούντα με την ΕΕ και πιστεύουν ότι η δημοκρατία και η ελευθερία πέθαναν ακόμη μια φορά εξαιτίας της λιτότητας που επιβάλλουν οι ευρωπαίοι δανειστές», σημειώνει το δημοσίευμα.

Από την πλευρά του, ο Περικλής Κοροβέσης θεωρεί «παράλογη» την άποψη «ότι σήμερα ζούμε υπό μια νέα χούντα. Αν ήταν έτσι, δεν θα συζητούσαμε εσείς κι εγώ ελεύθερα εδώ σήμερα» σχολίασε απευθυνόμενος στον ανταποκριτή του γερμανικού περιοδικού.

16
giorgos
24/04/2017 00:45
Εγραψε οσα του εδωσε ενας εβραιοκομμουνιστης που ανηκει στον θεο των νεκρων.. ΑΛΗΘΙΝΕ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ, ΦΩΤΙΣΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΟΣΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ.. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ, ΘΕΙΚΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΔΙΘΕΙΣΤΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΕΝΩ ΜΙΛΟΥΝΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΥΜΝΟΥΝ ΚΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΦΑΧΤΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΘΕΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ, ΟΠΩΣ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΝΑΙΡΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΧΕΝ ΝΝΟΟΥΣΕ ΑΥΤΟ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΣΑΝ ΕΝΝΟΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ, ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΗΡΘΕ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΣΤΗΝ ΓΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑ ΜΑΣ ΜΗΣΕΙ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΑ, ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ, ΑΝΗΚΟΥ. ΣΤΟΝ ΘΕΛ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ.. ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΟΥΤΕ ΙΕΡΑΤΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΚΛΙΚΑ, ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΘΕΟ ΤΟΥΣ, ΟΜΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΟΤΕ ΠΙΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ, ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΕΙΧΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, Η ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΕΙΧΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΙΝ, ΟΥΤΕ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΤΕ, ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΣΤΟ 97% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥΕΙΧΑΝ ΜΟΙΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΑΥΤΗ ΕΚΝΑΙ ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΗ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙ ΕΠΤΑΕΤΙΑΣ, ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΜΗΔΕ ΚΟΣΤΟΣ ΣΧΕΔΟΝ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΜΙΖΕΣ ΤΟΥ ΛΑΛΙΩΤΗ, ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΚ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ, ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ.. ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΓΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΣΟΙΕΤΔ ΨΕΜΑΤΑ, ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙ@ΟΛΟ,ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΟΣ ΣΑΣ ΚΡΙΝΕΙ..
Λαος αναξιος της χωρας του !
23/04/2017 03:17
Για να μιλας για δημοκρατια θα πρεπει να τη γνωριζεις ! Η χωρα μας δεν ειχε ποτε δημοκρατια ! Και αυτο γιατι οι Ελληνες δεν ειναι εξυπνοι, ωριμοι και αξιοι για να εχουν Δημοκρατια ! Τους κανουν πλυση εγκεφαλικου οι διαφοροι μαυρογυαλουροι που αναμαοχλευουν μιση του παρελθωντος για να κρατουν τους χαζοηλιθιους φηφοφορους χωρισμενους σε ιδεολογικες γραμμες και να τους κουμανταρουν σε σημειο εξαθλιωσης και εξευτελισμου οπως το σημερινο. Η δημοκρατια θελει συμετοχη, εγρηγορση, ανκλαστικα και διαφυλαξη. Τιποτε απο αυτο δεν συμβαινει στην Ελλαδα. Οταν ο ψηφοφορος δεν μπορει να διανοηθει οτι στην πολιτικη δεν υπαρχει αριστερος, δεξιος η κεντρωος αλλα μοναχα βλακες και εξυπνοι ειναι φανερο οτι η χωρα δεν εχει ποτε κυβερνηθει με δημοκρατικο καθεστως. Οταν η μισοι πολιτες δεν ψηφιζουν, οταν η νεολαια δεν εχει δουλεια και βλεπει να εξαθλιωνεται το μελλον της και οι οικογενειες τους και δεν αντιδρα, οταν η δικαιοσυνη εχει γινει ουρα των πολιτικων, οταν η χωρα εχει πλημυρισει απο ενα εκατομυριο λαθραιους που επιβιωνουν εγκληματωντας εισ βαρος αυτων που εφηφησαν τους πολιτικους που αφηνουν ελευθερα την εισοδο στους φονιασδες και εγκληματιες του λαου και των ψηφοφορων τους τοτε καθε συζητηση για δημοκρατια ειναι το λιγωτερο γελεοια. Για να ελθει δημοκρατια στην Ελλαδα χρειαζεται πανω απο ολα να αναβαθμιστει το νοητικο επιπεδο του λαου, η αξιοπρεπεια του, η αλληλεγυη και ομονοια του και η εθνικη και Ελληνικη συνειδηση του. Δυστυχως στην χωρα δεν υπαρχουν ουτε πολιτα ουτε πνευματικα ατομα που θα μπορουσαν να αναβαθμισουν τον λαο και να φερουν την Δημοκρατια, η νοσος εχει εξαπλωθει παντου και το αποτελασμα ειναι μη ανατρεπσιμο δυστυχως, η Ελλαδα και ο λαος θα υοποστουν την ποινη που ο λαος εφερε στο κουφιο κεφαλι του. ! Κριμα για την ομορφωτερη χωρα του πλανητη
τσαλαπερντας
23/04/2017 18:53
υπαρχει ο θεος ομως!... η εκκλησια...και προπαντος...η ελπιδα!...εκει στηριζεται ο ελληνας...γι αυτο προοδευουμε...
σειζης
22/04/2017 02:29
τα κομμουνια σκοτωσαν πιο πολλους το 46-49 παρολα αυτα θεωρουνται ηρωες γιατι ? ειναι ηρωες αυτοι που σηκωσαν τα οπλα να καταλυσουν την δημοκρατια και δεν ειναι αυτοι που την κατελυσαν στις 2104 1967?
κα
21/04/2017 22:35
Είναι λυπηρό να βλέπεις ΜΜΕ του εξωτερικού να προβάλουν αφιερώματα τον γενναίο αντιδικτατορικό αγώνα των Ελλήνων εναντίον των δολοφόνων της χούντας που πούλησαν την Κύπρο στους Τούρκους και και τα κωλοκάναλα της διαπλοκής (μαζί με τον έντυπο τύπο) να κάνουν τουμπεκί. Ευτυχώς ο ελληνικός λαός έχει μνήμη. Θυμάται και τους δολοφόνους, θυμάται και τους νοσταλγούς τους, όσο κι αν αυτοί μας παριστάνουν τους (νεο)δημοκράτες...
derkon
22/04/2017 10:19
Τα κα κά σου ννα τα κάνεις στο WC και όχι εδώ μέσα.
Ορθόδοξος Έλλην Πολίτης
21/04/2017 12:54
Ναί, δέν λέω...σήμερα έχουμε τρία σέ ένα, τό σημερινό πολίτευμα τής Ελλάδος: Κοινοβουλευτική Τραπεζιτική Δικτατορία!
Α.Σ.
21/04/2017 12:06
Όχι, η ιδεολογία της χούντας δεν βρίσκεται σε ανάδυση στην Ελλάδα στην εποχή μας. Απλώς, πάντοτε στην κοινωνία ένα ποσοστό ακολουθεί τις φασιστικές ιδέες και αυτό συμβαίνει σε όλον τον κόσμο και στην Ευρώπη, όπου τα αντίστοιχα κόμματα σε πολλές χώρες έχουν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά από την Χρυσή Αυγή. Στην κοιτίδα της Δημοκρατίας, η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, ως γνησίων απογόνων των αρχαίων προγόνων μας, τάσσεται υπέρ της Δημοκρατίας και θα αγωνίζεται υπέρ αυτής.
wolf
22/04/2017 13:10
Τι σχεση εχεις με τους αρχαιους , οταν χρονια και ζαμανια , σε εχουν πηδηξει ολες οι φυλες του Ισραηλ ? Επειδη μιλας ελληνικα, σημαινει οτι εισαι απογονος των πρωτων κατοικων αυτης της περιοχης ? Δηλαδη οι Πακιστανοι στο Λονδινο θεωρουνται Αγγλοι, επειδη μιλανε αγγλικα ? Και κατι ακομα ! Η Δημοκρατια ειναι το χειροτερο πολιτικο συστημα , επειδη συμβαινει να υπερισχυει η γνωμη της σαβουρας , των πολλων και οχι των ολιγων !! Παραδειγμα η παρουσα , αλλα και οι προηγουμενες εκλεχθεισες κυβερνησεις απο ενα χωρις αισθημα ευθυνης popolo !!
Λόλα
23/04/2017 10:14
Κανένα έθνος δεν είναι καθαρό. Με την ίδια λογική, ούτε οι Άγγλοι στο Λονδίνο είναι απόγονοι του Tudor και του Lionheart. Αλλά Έλληνας δεν είναι το αίμα, ούτε η φασιστικής εμπνεύσεως "καθαρότητα της φυλής". Έλληνας, όπως και κάθε εθνότητα, έχει πολιτισμική σημασία. Αν οι ρίζες του πολιτισμού σου (μητρική γλώσσα, γραφή, παράδοση), είναι ελληνικές, είσαι Έλληνας. Αν είναι Πακιστανικές, Πακιστανός, αν αγγλικές, Άγγλος, σκοτσέζικες, Σκοτσέζος κλπ. Και μην εξιδανικεύεις τόσο τους Αρχαίους Έλληνες. Η πλειοψηφία τους είχε την ίδια νοοτροπία με εμάς (εμφύλιες συγκρούσεις, ανάδειξη ανίκανων πολιτικών, κώνειο στον Σωκράτη, εξορία στον Αριστείδη, αυτοεξορία για Πλάτωνα, Αριστοτέλη κλπ).
giorgos
22/04/2017 00:40
Εσυ σε ποια δημοκρατια αναφερεσαι;; Πες μου αν αυτο που ζεις ειναι δημοκρατια.. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥΣ..
Α.Σ.
22/04/2017 11:03
Κανονικά, δεν ασχολούμαι με απόψεις που χαρακτηρίζονται από θρησκευτική ιδεοληψία, αλλά αφού εσείς σχολιάζετε το σχόλιό μου, γιατί να το αφήσω αναπάντητο; Δεν υπάρχει Δημοκρατία του Θεού ή του Σατανά, η Δημοκρατία είναι καθαρά ανθρώπινο δημιούργημα. Έχει πολλά ελαττώματα, αλλά έχει το ασύγκριτο πλεονέκτημα να επιτρέπει να έχει κάποιος αντίθετη γνώμη, χωρίς να διώκεται γι' αυτό. Αντιθέτως, στη χούντα, δεν υπάρχει αυτή η ελευθερία. Φυσικά, εάν κάποιος ανήκει στην κυβερνώσα σπείρα, ζή ζωή χαρισάμενη, πάνω από νόμους, γεμάτος εξουσία και χρήματα. Εάν όμως δεν ανήκει, ζή στο φόβο και στην δίωξη. Τη χούντα της 21ης Απριλίου 1967, την υποστηρίζουν βασικά οι χουντικοί και τα παιδιά τους για τους προφανείς αυτούς λόγους.
giorgos
24/04/2017 01:09
Αυτη ειναι η δικη σου απαντηση καθως αυτη σου εχουν διδαξει με τν υλη τους οξ εβραιομομμουνιστες.. Ομως μαθε οτι σημερα ζεις σε χειροτερη δικτατορα γιατι την εποχη εκεινη οι επιλογες να κανεις μια δουλεια ηταν τεραστιες, και δουλευες σχεδον εξ ολοκληρου για τον ευατο σου, ενω τωρα δουλευεις για την δημοκρατια του σατανα που εχουμε, αν και αυτη ειναι δικο μας αρχαιο παραποιημενο δημιουργημα.. Σημερα αν χρωστας σε τραπεζες η στο δημοσιο, σε πετανε στον δρομο, παιρνοντας οσα εσυ αποκτησες μια ζωη. Τοτε σου εδιναν χρηματα να φτιαξεις σπιτι, και να προοδευσεις στην ζωη σου.. Σημερα δουλευεις μονο για να πληρωνεις χαρατσια, και ο ιδρωτας σου παει σε αυτους που κυβερνουν με το προσχημα της δημοκρατιας, δηλαδη εισαι δουλος δημομρατικος.. Την εποχη εκεινη το κρατος σου επαιρνε μηδαμινους σχεδον φορους, γιατι αυτοι που κυβερνουσαν ηθελαν να δημιουργησουν εναν λαο εχονταε ολα τα αγαθα, και τιμουσαν τον ιδρωτα μας.. Μαθε λοιπον οτι η δημοκρατια ειναι δωρο θεικο που δωθηκε στους ανθρωπους απο τον αληθινο Θεο, για να ζουν οι οι ανθρωποι ισοι, εχοντας ισες αξιες και ιδανικα, και αυτην την δημομρατια διδαξε ο Χριστος στους μαθητες του, και οι ανθρωποι που εν αγνοια τους γνωρισαν τον σατανα του χρηματος, εκεινη την εποχη, αλλοιωσαν αυτο το θεικο δωρο, φτιαχνοντας την δημοκρατια του σατανα που εχουμε εως σημερα.. Αυτος ειναι και ο λογος τον Οποιο γνωριζε ο Σωκρατης, και λολλοι αλλοι την τοτε εποχη, οι οποιοι ολοι θανατωθηκαν απο αυτους πκυ υπηρετουσαν την δημοκρατια του σατανα, τους αρχοντες και τους προυχοντες, και εως σημερα αυτο το συστημα εχουμε, ομως σας λεω οτι αυτο θα αλαξει γιατι κλεινει ο κυκλος του, και η ανομια ολων θα γινει φανερη..
TheCommentsMaster
21/04/2017 11:08
Ενα ημείο που ξεχνούν, ηθελημένα, οι προπαγανδιστές εναι το εξής. Οι κομμουμιστές, τα κόμματά των και η ιδεολογία των, ήταν εκτός νόμου ηδη οταν ανέλαβε την εξουσία η χούντα. Ετέθησαν εκτός νόμου για την εγκληματική δράση των απο την εποχή του συμμοριτοπολέμου και μάλιστα ο κυριώτερος πολέμιος (και σωστά) της νομιμοποίησης των ήταν ο Γ.Παπανδρέου που για ειρωνεία σήμερα τον θεωρούν δικό τους. Οταν λοιπόν αργότερα οι χουντικοί τούς μάζεψαν και τους έστειλαν με τις κλωτσιές στα ξερονήσια, απλώς εφήρμοσαν τον νόμο.
νικοςΚ
21/04/2017 14:39
Για αυτα που γραφεις πρεπει η σημερινη "χουντα" να σε στειλει στα υπογεια της ασφαλειας και της ΕΣΑ για να δεις τι εστι πραγματικα χουντα, ανθροποειδη πιθηκανθρωπε.
wolf
21/04/2017 16:33
Ταθελε ο κωλος σας ! Αν ησασθαν νομοταγεις πολιτες δεν θα σας ενοχλουσε κανεις ! Η Χουντα δεν κτυπουσε ξενες πορτες για διασκεδαση ! Καποιος λογος θα υπηρχε !!