Γιούνκερ: Σε περίπτωση Brexit η Βρετανία γίνεται τρίτη χώρα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/05/2016 15:16 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20/05/2016 15:30 |
Γιούνκερ: Σε περίπτωση Brexit η Βρετανία γίνεται τρίτη χώρα

Η Βρετανία θα είναι υποχρεωμένη να αποδεχθεί την θέση της ως τρίτης χώρας σε περίπτωση Brexit, δηλώνει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στην Le Monde.

Ο Γιούνκερ είναι «πεπεισμένος» ότι η Ευρώπη θα καταφέρει να αντεπεξέλθει σε περίπτωση Brexit. «Είμαι σίγουρος ότι οι αποστάτες δεν θα είναι ευπρόσδεκτοι με ανοιχτές τις αγκάλες. Εάν οι Βρετανοί πουν όχι (στην Ευρώπη), πράγμα που δεν ελπίζω, η κοινοτική ζωή δεν θα συνεχισθεί όπως πριν. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να αποδεχθεί να αντιμετωπισθεί ως ένα τρίτο κράτος χωρίς να του κάνουμε χάρες [...] δεν είναι απειλή, όμως οι σχέσεις μας δεν θα είναι ίδιες με τις σημερινές», προειδοποιεί.

Από την πλευρά του, ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι οι Βρυξέλλες «δεν έχουν Σχέδιο Β» για τη σταθεροποίηση της λίρας στην περίπτωση που η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ.

Ο Μοσκοβισί, που μίλησε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της G7, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι που συμμετέχουν στη συνάντηση επιθυμούν η Βρετανία να παραμείνει μέλος της ΕΕ.

«Δεν έχουμε σχέδιο Β για το Brexit», δήλωσε ο Μοσκοβισί. «Το μόνο μας σχέδιο είναι η Βρετανία να παραμείνει στην Ενωμένη Ευρώπη» κατέληξε.

2
Adis
21/05/2016 01:48
Echoun fygei kiolas.
chr
20/05/2016 23:23
Τα ίδια Παντελακη μου; Όμως η Μ.Βρετανία δεν είναι Ελλάδα! Αυτό το δεν έχουμε plan B (ΠΑΛΙ!), είναι και πολύ θεοσεβούμενο! Και πολύ μείον για μια χώρα, που θέλει να γίνει χωρα, στη θέση της χώρας, που ξέρει τι θέλει, κι έχει όραμα, και ξέρει να κοκορεύεται, και να πετα συνεχεια: "ιχ βαις άλλες μπεσα". Να κάνετε λοιπόν τον σταυρό σας, σαν καλοί Χριστιανοί, που είμαστε όλοι.