Την έντονη αντίδραση της επειδή οι ρωσικές Αρχές την εμποδίζουν να φύγει από τη χώρα εξέφρασε τη Δευτέρα η ουκρανή σύντροφος του ρώσου αντιπολιτευόμενου πολιτικού Μπόρις Νεμτσόφ και βασική μάρτυρας της δολοφονίας του. Η μητέρα τής Αννα Ντουρίτσκαγια από την πλευρά της, εξέφρασε φόβους για την ασφάλεια της κόρης και ζήτησε τη βοήθεια των Αρχών του Κιέβου.

Μοντέλο από την Ουκρανία, η 23χρονη Ντουρίτσκαγια, η οποία είχε σχέση με τον Νεμτσόφ περίπου τέσσερα χρόνια, περπατούσε την Παρασκευή μαζί του σε μια γέφυρα δύο βήματα από το Κρεμλίνο, όταν ο τελευταίος δολοφονήθηκε.

«Οι ερευνητές με ανακρίνουν και δεν μου λένε πότε θα είμαι ελεύθερη ούτε γιατί με κρατούν εδώ. Μου εξηγούν πως είναι για λόγους ασφαλείας», δήλωσε η νεαρή γυναίκα σε συνέντευξη που έδωσε στο δίκτυο της ρωσικής αντιπολίτευσης Dojd.Αυτήν την περίοδο μένει «στο διαμέρισμα ενός φίλου στη Μόσχα», πρόσθεσε, όπως επίσης ότι βρίσκεται «σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση». Για τη δολοφονία ωστόσο αρνήθηκε να κάνει υποθέσεις. «Δεν σκέπτομαι τίποτε. Δεν ξέρω ποιος το έκανε», αρκέστηκε να πει.

Απαντώντας σε ερωτήσεις στην ουκρανική τηλεόραση, η μητέρα της, η Ινα, είπε από την πλευρά της πως φοβάται για την ασφάλεια της κόρης της.«Πιστεύω πως θέλουν να την παγιδεύσουν, να την παρουσιάσουν ως ένοχη», τόνισε σε συνέντευξή της στο κανάλι 1+1.

Σύμφωνα με τη μητέρα της, ρώσοι ερευνητές θέλουν να συνδέσουν το φόνο του Μπόρις Νεμτσόφ με την ουκρανική κρίση, καθώς ο αντιπολιτευόμενος πολιτικός είχε καταγγείλει μερικές ώρες πριν από το θάνατό του «την επίθεση» του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία. «Καλώ τον ουκρανό πρόεδρο και το υπουργείο Εξωτερικών να βοηθήσουν να επιστρέψει η κόρη μου στο σπίτι. Είναι αθώα», δήλωσε η Ντουρίτσκαγια.