Ενας 18χρονος Αφροαμερικανός έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικού σε βενζινάδικο την Τρίτη στο προάστιο Μπέρκλεϊ του Σεντ Λούις στο Μιζούρι, κοντά στο σημείο όπου τον Αύγουστο ένας λευκός αστυνομικός σκότωσε τον άοπλο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν, σύμφωνα με την αστυνομία και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα αστυνομικών βρέθηκε περίπου μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα στο βενζινάδικο κάνοντας το «πέρασμα ρουτίνας» για έλεγχο. Ένας από τους αστυνομικούς εντόπισε δύο νεαρούς και τους πλησίασε.

Ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Μπράιν Σέλμαν ανέφερε ότι όταν ο αστυνομικός τους πλησίασε, ένας από αυτούς έβγαλε όπλο και τον σημάδευσε. Ο αστυνομικός πυροβόλισε και τον τραυμάτισε θανάσιμα, ενώ ο δεύτερος διέφυγε.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η μητέρα του νεαρού τον αναγνώρισε ως τον Αντόνιο Μάρτιν.

Οι αναφορές θέλουν την αστυνομία να είχε αποκλείσει το βενζινάδικο ενώ περίμεναν το ασθενοφόρο, το οποίο έφτασε στο σημείο αφού εξέπνευσε ο 18χρονος.

Το Μπέρκλεϊ βρίσκεται σε απόσταση μερικών μόλις λεπτών από το προάστιο Φέργκιουσον όπου ο αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον σκότωσε τον Αύγουστο τον μαύρο Μάικλ Μπράουν, γεγονός που προκάλεσε σειρά από διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας.

Στη Νέα Υόρκη

Περίπου 200 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία χθες Τρίτη στη Νέα Υόρκη παραβλέποντας τις εκκλήσεις του δημάρχου της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο για αναστολή των διαδηλώσεων μετά τον φόνο δύο αστυνομικών σε αντίποινα για τις δολοφονίες μαύρων από λευκούς αστυνομικούς.