Ο 26χρονος Πολ Ροζόλι, από το Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, δηλώνει λάτρης της φύσης. Η μεγάλη του αγάπη είναι να κινηματογραφεί την Αγρια Φύση και όνειρο ζωής… να βρεθεί κάποια στιγμή στο στομάχι ενός εκ των μεγαλύτερων φιδιών στον κόσμο. Η στιγμή αυτή κοντεύει. Σε έναν μήνα (στις 7 Δεκεμβρίου), το Discovery Channel θα προβάλει το ντοκιμαντέρ με τον Ροζόλι να φοράει ειδική στολή και στη συνέχεια να γίνεται πρόγευμα ενός ανακόντα.

Ο Ροζόλι επιμένει ότι εκτός από μία μοναδική εμπειρία, το να «φαγωθεί ζωντανός» από έναν ανακόντα έχει περιβαλλοντικό σκοπό. Ο ίδιος έχει περάσει σχεδόν μία δεκαετία στον Αμαζόνιο παρακολουθώντας το συγκεκριμένο είδος φιδιού και προσπαθώντας να εγείρει το παγκόσμιο ενδιαφέρον για την τύχη του.

Αυτή μάλιστα είναι και η απάντηση που δίνει στις φιλοζωικές οργανώσεις, οι οποίες δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι το ριψοκίνδυνο εγχείρημά του. Ο Ροζόλι επιμένει ότι δεν σκοπεύει να κάνει κακό στο ζώο. Τονίζει ωστόσο ότι τέτοιου είδους ιστορίες πρέπει να γίνονται γνωστές στο ευρύ κοινό και όχι μόνο σε περιβαλλοντολόγους. «Η ζημιά στη βιοποικιλότητα και το οικοσύστημα επηρεάζει όλους μας ως παγκόσμια κοινότητα», υποστηρίζει – και σε αυτό κανείς δεν μπορεί να τον αντικρούσει.

Ιδού το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ «Eaten Alive».