Μια νεαρή γυναίκα τέθηκε υπό κράτηση, αφού εγκατέλειψε χθες το μωρό της σε μια αποβάθρα του μετρό στην καρδιά της Νέας Υόρκης, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την αστυνομία.

Η 20χρονη παραδέχθηκε ότι ήταν η μητέρα του μικρού κοριτσιού, ηλικίας 6-7 μηνών, το οποίο εγκατέλειψε χθες γύρω στο μεσημέρι μέσα στο καρότσι του σε μια αποβάθρα του σταθμού Κολόμπους Σερκλ, κοντά στο Σέντραλ Παρκ. Πρόκειται για έναν εκ των πλέον πολυσύχναστων σταθμών στο Μανχάταν.

Η νεαρή γυναίκα, η οποία έφθασε με μετρό στο σταθμό μαζί με το παιδί, έσπρωξε το καροτσάκι στην αποβάθρα, μπήκε στο ίδιο βαγόνι με το οποίο είχε έλθει κι έφυγε.

Η αστυνομία μέσω Twitter απηύθυνε έκκληση να παρουσιαστούν αυτόπτες μάρτυρες κι έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας στο οποίο εμφανίζεται η γυναίκα και το παιδί μέσα στο καρότσι.

«Κάποιος μας υπέδειξε πού βρισκόταν και την ταυτότητά της» ανέφερε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας σε τηλεφωνική επικοινωνία του με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Εντός της ημέρας αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον της νεαρής γυναίκας, προσέθεσε ο ίδιος, ο οποίος δεν ήθελε να κατονομαστεί.

Το κοριτσάκι, η υγεία του οποίου δε διατρέχει κανένα κίνδυνο, έχει παραδοθεί στις υπηρεσίες προστασίας ανηλίκων.