Πλάνα ανεπιβεβαίωτης γνησιότητας από κάμερα ασφαλείας φέρονται να δείχνουν την στιγμή της απαγωγής του 17χρονου παλαιστίνιου Μοχάμαντ Αμπτού Χντέιρ, που βρέθηκε την Τετάρτη δολοφονημένος και με σημάδια καψίματος.

Η ισραηλινή αστυνομία αφήνει στην παρούσα φάση ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, ενώ η παλαιστινιακή πλευρά θεωρεί δεδομένο πως πρόκειται για τυφλή εκδίκηση στην απαγωγή και τη δολοφονία των τριών ισραηλινών μαθητών

Το βίντεο προέρχεται από κάμερα ασφαλείας που έδειξε η οικογένεια του θύματος σε βρετανικά ΜΜΕ, τις εφημερίδες «Telegraph» και «Guardian». Στις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, δεν διακρίνονται χαρακτηριστικά που μπορούν να ταυτοποιήσουν τους δράστες.

Στο βίντεο, που προέρχεται από σημείο και ώρα που συνάδουν με τα όσα είναι γνωστά γύρω από την απαγωγή, εμφανίζεται ένα αυτοκίνητο να περνά μπροστά από το σημείο που βρίσκεται ο έφηβος.

Το αυτοκίνητο συνεχίζει για λίγο, αλλά έπειτα σταματά και βάζει όπισθεν. Σταματά δίπλα από τον έφηβο, ο οποίος σαστίζει. Δύο άτομα από το αυτοκίνητο τον βάζουν με τη βία στο όχημα και το αυτοκίνητο εξαφανίζεται με ταχύτητα.

Ο Μουχαμάντ Αμπτού Χτέιρ βρέθηκε δολοφονημένος την Τετάρτη σε δάσος έξω από την Ιερουσαλήμ.

Κηδεύεται ο 17χρονος Παλαιστίνιος

Χιλιάδες άνθρωποι πενθούν μεταφέροντας τη σορό του δολοφονηθέντος παλαιστίνιου εφήβου στη συνοικία Σουάφατ, εντός της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, εν μέσω δρακόντειων μέτρων ασφαλείας, λίγο πριν ο νεαρός κηδευτεί το απόγευμα της Παρασκευής.

Σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης, η Χαμάς προσφέρεται να σταματήσει τις επιθέσεις με ρουκέτες εάν το Ισραήλ σταματήσει τις αεροπορικές του επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το δίκτυο BBC.

Πηγή από τον χώρο της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης τόνισε ότι αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας της Αιγύπτου κατέληξαν σε σχέδιο πιθανής εκειχειρίας.

Το Ισραήλ, από την πλευρά του, δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα την Παρασκευή, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, στο έδαφος του Ισραήλ.