Ενας άνδρας αυτοκτόνησε με πιστόλι μέσα στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων στη γαλλική πρωτεύουσα, προκαλώντας σοκ σε δεκάδες επισκέπτες.

Ο 78χρονος αυτόχειρας ήταν γνωστός πρώην ακροδεξιός ακτιβιστής. Αυτοκτόνησε μπροστά στην Αγία Τράπεζα, με μια σφαίρα στο στόμα, λίγο μετά τις 17:00 ώρα Ελλάδας.

Ο Ντομινίκ Βενέρ, όπως ήταν το όνομά του, ήταν ένας γάλλος ιστορικός γνωστός για τα ακροδεξιού περιεχομένου κείμενα που έγραφε.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Βενέρ δεν έκανε καμία δήλωση πριν αυτοκτονήσει. Ωστόσο, ένα σημείωμα βρέθηκε δίπλα στο σώμα του.

Ο Βενέρ είχε πρόσφατα εμπλακεί στην εκστρατεία κατά της απόφασης της γαλλικής κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τους γάμους ομοφυλοφίλων. Την Τρίτη, λίγη ώρα πριν αυτοκτονήσει, ο ίδιος είχε γράψει στο μπλογκ του ένα δριμύ κατηγορώ εναντίον αυτών των γάμων.

Σε κείμενο που ανάρτησε στο ιστολόγιό του, ανέφερε ότι χρειάζονται «νέες χειρονομίες, εντυπωσιακές και συμβολικές, που θα μας βγάλουν από την υπνηλία, θα ταρακουνήσουν τις αναισθητοποιημένες συνειδήσεις μας και θα αφυπνίσουν τη μνήμη της καταγωγής μας».

Οι Αρχές εκκένωσαν αμέσως τον ναό, ο οποίος ήταν γεμάτος πιστούς.

Η Παναγία των Παρισίων θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα της Γαλλίας.