Αυτό που από την πρώτη στιγμή πίστευαν οι αρχές του Οχάιο επιβεβαίωσαν οι εξετάσεις DNA.

Ο Άριελ Κάστρο, ο 52χρονος που κατηγορείται για την απαγωγή και την πολύχρονη κακοποίηση τριών γυναικών στο Κλίβελαντ, είναι ο πατέρας της 6χρονης Τζόσελιν, η οποία απελευθερώθηκε μαζί με τη μητέρα της, Αμάντα Μπέρι, τη Μισέλ Νάιτ και τη Τζίνα Ντετζίσους την περασμένη Δευτέρα.

Εναντίον του Κάστρο απαγγέλθηκαν τέσσερις κατηγορίες για απαγωγή και τρεις για σεξουαλική κακοποίηση, ενώ η Εισαγγελία θα επιδιώξει να του επιβληθεί η εσχάτη των ποινών, επικαλούμενη τα στοιχεία για «εξαναγκασμένη διακοπή εγκυμοσύνης των θυμάτων που βίαζε».

Σύμφωνα με έκθεση των αστυνομικών αρχών, που διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης, η Μισέλ Νάιτ -η οποία πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο την Παρασκευή- κατέθεσε στην αστυνομία ότι είχε μείνει έγκυος τουλάχιστον πέντε φορές και ότι ο Κάστρο την άφηνε νηστική για δύο εβδομάδες και μετά την γρονθοκοπούσε επανειλημμένα στο στομάχι για να αποβάλει.

Ο Άριελ Κάστρο εμφανίστηκε στο δικαστήριο του Κλίβελαντ, αλλά δεν θέλησε να προχωρήσει σε δήλωση περί ενοχής ή αθωότητάς του.

Το δικαστήριο όρισε την εγγύηση στο αστρονομικό ποσό των 8 εκατ. δολαρίων κι έτσι θα παραμείνει υπό κράτηση.

Σύμφωνα με το BBC, οι αστυνομικοί που τον επιτηρούν έχουν λάβει οδηγίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι ο κατηγορούμενος θα επιχειρήσει να αυτοκτονήσει.

Οι υποψίες αυτές βασίζονται στη χειρόγραφη επιστολή που βρέθηκε στο σπίτι του, όπου κρατούσε φυλακισμένες τις τρεις γυναίκες και την κόρη του, και στην οποία ομολογεί τις φρικιαστικές πράξεις του.

Όπως μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο CBS, η επιστολή χρονολογείται από το 2004 και σε αυτήν ο Κάστρο υποστηρίζει ότι και ο ίδιος είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά όταν ήταν παιδί, από άνθρωπο του στενού του περιβάλλοντος.

Επίσης, φέρεται να κληροδοτεί όλη του την περιουσία, μετά τον θάνατό του, στα θύματά του.