Τα μπλόκα των αγροτών στο Αγρίνιο είναι από τα πιο γνωστά και ιδιαίτερα ισχυρά σε ανάλογες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

Ο Ολυμπιακός πάντως με πολιορκητικό κριό τον Φορτούνη αλλά και τον Ανσαριφάρντ, έσπασε το δικό του μπλόκο στην έδρα του Παναιτωλικού επικρατώντας με 4-1 και θα βγάλει το Σαββατοκύριακο στην κορυφή περιμένοντας το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Κέρκυρα τη Δευτέρα.

Μάλιστα οι Πειραιώτες πέτυχαν και τα πέντε γκολ του αγώνα, απλά ένα από τα πιο εντυπωσιακά, αυτό του Ενγκελς ήταν αυτογκόλ !

Το βασικό για τους Ερυθρόλευκους είναι ότι πήραν ένα πολύτιμο τρίποντο στη μάχη του πρωταθλήματος κόντρα σε ένα δυνατό αντίπαλο που βρίσκεται σε καλό φεγγάρι αλλά και το γεγονός ότι επανήλθε στα γκολ (εις διπλούν μάλιστα) ο Κώστας Φορτούνης τα τέρματα του οποίου έχουν λείψει ιδιαίτερα εφέτος από την ομάδα του. Μάλιστα πενηντάρισε στα γκολ εννοείται καθώς έφτασε τα 50 τέρματα στη Σούπερ Λίγκ.

«Το βασικό είναι ότι βγάζουμε όλο και περισσότερους αυτοματισμούς στην επίθεση αλλά θα πρέπει να διορθώσουμε και τα προβλήματα που έχουμε ανασταλτικά. Νομίζω και για τον κόσμο είναι πολύ καλύτερα αυτά τα παιχνίδια από το να κερδίζεις με 1-0. Προσωπικά προτιμώ να παίρνουμε τα παιχνίδια με την επίθεση» παραδέχτηκε ο Κώστας Φορτούνης.

Από την άλλη πλευρά, ο Ιρανός Καρίμ Ανσαριφάρντ αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι είναι ο κορυφαίος επιθετικός της ομάδας στο υπάρχον ρόστερ, όχι μόνο γιατί κάνει την υποψία ευκαιρίας ή λάθους, σχεδόν βέβαιο γκολ, αλλά και γιατί έχει εξαιρετική κίνηση και με τη μπάλα βγάζοντας ασίστ σε συμπαίκτες του, όπως έκανε με τον Κώστα Φορτούνη στο κρίσιμο (με βάση την εξέλιξη του ματς εκείνη τη στιγμή) 2-1.

Ο Ιρανός έχει στόχο το Μουντιάλ και ήδη έφτασε τα επτά γκολ εφέτος με τον Ολυμπιακό.

«Τρομερή αίσθηση να παίζεις κόντρα στους κορυφαίους όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο και είναι κάτι που το περιμένω με λαχτάρα» τόνισε ο Ανσαριφάρντ.

Οι Ερυθρόλευκοι πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό προηγούμενοι μόλις στο 5ο λεπτό, όταν ο Μάριν με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Φορτούνη στην περιοχή και αυτός «χάιδεψε» τη μπάλα στέλνοντάς την συστημένη στην αριστερή γωνία του Κυριακίδη.

Αμέσως έτρεξε στον πάγκο και παρότρυνε και τους συμπαίκτες του να τον ακολουθήσουν για να πανηγυρίσουν όλοι μαζί το γκολ σαν ομάδα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν πολύ καλή λειτουργία μεσοεπιθετικά, αλλά πάλι προβλήματα στον ανασταλτικό τομέα με τον Προτό να κάνει μεγάλες αποκρούσεις, αρχικά στο σουτ του Μοράρ (23’) και κυρίως σε αυτή του Ρόσα (80’) με τη συνέχεια της φάσης να σταματάει – στο δεύτερο σουτ του παίκτη του Παναιτωλικού – στο δοκάρι του Βέλγου τερματοφύλακα.

Το μόνο γκολ που δεν μπόρεσε να «βγάλει» ο Προτό ήταν η ασύλληπτη κεφαλιά του Ενγκελς προς τα δίχτυα της ομάδας του στη σέντρα του Ρόσα (27’) που έφερε την προσωρινή ισοφάριση για τους γηπεδούχους.

Ο Ιρανός ήταν όμως ο άνθρωπος του αγώνα καθώς μέσα σε ένα τετράλεπτο ήταν πρωταγωνιστής στην απόλυτη ανατροπή με τα δύο γκολ του Ολυμπιακού. Στο 62’ από την ασίστ του (αφού πήρε την κάθετη πάσα από τον Οφόε και στη συνέχεια απέφυγε τον Μόρα) στον Φορτούνη για το 2-1 και στο 66’ όταν εκμεταλλευόμενος το λάθος γύρισμα του Μόρα, πρόλαβε και περνώντας τον Κυριακίδη (που είχε σώσει νωρίτερα το 2-1 σε πλασέ του Κούτρη) σφράγισε το ματς (3-1).

Το γκολ του Τζούρτζεβιτς με κεφαλιά στις καθυστερήσεις ήταν το κερασάκι στην τούρτα τόσο για τον Σέρβο όσο και για τον Ολυμπιακό.

«Ηταν καθοριστική η φάση των δύο γκολ του αντιπάλου μας που έκαναν το 3-1 γιατί εκεί είχαμε αρχίσει να δημιουργούμε εμείς προυποθέσεις για γκολ» παραδέχτηκε ο τεχνικός των γηπεδούχων Μάκης Χάβος ενώ από την πλευρά του ο κόουτς του Ολυμπιακού Τάκης Λεμονής επεσήμανε:

«Πολύ μεγάλη νίκη επί ενός εξαιρετικού αντιπάλου, ιδιαίτερα δυνατού μεσοεπιθετικά Από τις πιο δύσκολες ομάδες στο μεσοεπιθετικό παιχνίδι»

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μιχάι, Μόρας, Ρότσα, Μαρινάκης (67′ Κλέσιο), Τσοκάνης, Μάρκος Πάουλο, Ρόσα (81′ Γιαννιώτης), Ντίας, Μάζουρεκ, Μοράρ (74′ Μαρκόφσκι)

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Ενγκελς, Σισέ, Κούτρης (69′ Φιγκέιρας), Ρομαό, Ταχτσίδης, Πάρντο (46′ Οφόε), Φορτούνης, Μάριν, Ανσαριφάρντ (77′ Τζούρτζεβιτς)