Βουνό έχει να ανέβει ο Αλεξάντερ Στανόγεβιτς, ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ.

Ο Σέρβος που κάθεται στην άκρη του πάγκου βρίσκεται ακόμη στο στάδιο που μαθαίνει τα βασικά χαρακτηριστικά της ομάδας του. Ενα παράδειγμα; Θρυλείται ότι το αγαπημένο σύστημα του εν λόγω κόουτς είναι το 4-4-2, αλλά σύντομα αντιλήφθηκε ότι αυτό δεν μπορεί να το παίξει στον απόλυτο βαθμό που το ήθελε στην Τούμπα, γιατί έτσι θα ακυρωνόταν ο καλύτερος, ίσως, μέσος της ομάδας: ο Μπίσεσβαρ. Και συνεπώς, αποφάσισε να το μετατρέψει σε 4-2-3-1 με τον Πρίγιοβιτς καθαρόαιμο επιθετικό και τον «αφάνα» να μοιράζει από πίσω το παιχνίδι.

Τι έχουμε δει μέχρι τώρα από τον ΠΑΟΚ; Στο φιλικό κόντρα στον Αγιαξ, το τελευταίο επί ολλανδικού εδάφους, ήρθε βαριά ήττα με σκορ 4-2 και μάλιστα από ποδοσφαιριστές που (με εξαίρεση τον μπαρουτοκαπνισμένο Χούντελααρ) δεν λογίζονται ως βασικοί. Από μόνο του αυτό το γεγονός πρέπει να προβληματίσει. Χρόνο συμμετοχής έχουν όλοι οι αλλοδαποί, βλέπουμε δηλαδή μια «λεγεώνα των ξένων» και μένει να δούμε πόσο αυτή θα δέσει με τους οπαδούς, γιατί δεν πρέπει να προσπερνάμε τη ζεστή σχέση οπαδών – ομάδας που δίνει ώθηση, πάντα με τη σωστή έννοια. Ο Πρίγιοβιτς θα είναι το σημείο αναφοράς, ο finisher στην αντίπαλη περιοχή, ενώ ο Ρόμπερτ Μακ που επέστρεψε προβλέπεται να αποτελέσει ατραξιόν και να ξεσηκώσει τα πλήθη. Νέα πρόσωπα ο γάλλος αριστερός μπακ Λεβέκ, ο πιτσιρικάς Λημνιός που συμφώνησε μεσούσης της περασμένης περιόδου και ήρθε από τον Ατρόμητο, αλλά και ο αργεντινός «κίπερ» Ρέι, που ναι μεν δέχθηκε τέσσερα γκολ το Σάββατο, έπιασε όμως πέναλτι. Βέβαια, ο ΠΑΟΚ χρόνια τώρα αναζητεί έναν σταθερό τερματοφύλακα και δεν τον βρίσκει. Ελπίζουν όλοι ότι ο συγκεκριμένος θα τους βγει, αλλά απαιτείται στήριξη και εμπιστοσύνη. Στοχεύει ακόμη στις μεταγραφές έναν κεντρικό μπακ, μάλλον έναν μεσοκυνηγό και απορίες προκαλεί το γιατί εξαφανίστηκε ο ταλαντούχος Ουάρντα, που τόσο είχε πασχίσει η ομάδα να τον αποκτήσει από τον Παναιτωλικό.

Δύσκολη εποχή για τον Στανόγεβιτς. Ο δρόμος μπροστά του μόνο με ροδοπέταλα δεν έχει στρωθεί. Θα δει τα λάθη, υποσχέθηκε ότι «θα τα διορθώσουμε» και έπεσε με τα μούτρα στην ανάλυση παικτών και δεδομένων. Κάτι που του αρέσει και τον χαρακτηρίζει στο έπακρο!