Σαμ Αλαρντάις: λαμόγιο, αφελής, άπληστος, όποιον χαρακτηρισμό και να προτιμήσουμε η ουσία είναι ότι πρόκειται για έναν τύπο κυκλοθυμικό, εύκολο στον καβγά, αλλά προπονητή που σπάνια έμενε χωρίς δουλειά. Οπως φαίνεται όμως το σκάνδαλο με τον Αλαρντάις είναι μόνο η αρχή, καθώς οι αποκαλύψεις για μίζες που αφορούν μετακινήσεις ποδοσφαιριστών στο αγγλικό ποδόσφαιρο παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας και εμπλέκουν προπονητές από την Πρέμιερ Λιγκ, ατζέντηδες, αλλά και παράγοντες ομάδων. Η ηλεκτρική καρέκλα του ομοσπονδιακού προπονητή στην Εθνική Αγγλίας μπορεί να είναι και η τελευταία στην καριέρα του Αλαρντάις. Στο Νησί μπορεί να πληρώνουν 3,5 εκατ. ευρώ ετησίως για αυτή τη θέση, αλλά στον 61χρονο τεχνικό φαίνεται ότι αυτά δεν ήταν αρκετά!

Ο Big Sam θα μείνει στην ιστορία όχι μόνο λόγω του σκανδάλου που προκλήθηκε με όσα είπε μιλώντας σε υποτιθέμενους επενδυτές, που ήταν ρεπόρτερ της «Ντέιλι Τέλεγκραφ», αλλά και για το γεγονός ότι έμεινε μόλις 67 ημέρες στον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας (με μόλις ένα ματς), τον λιγότερο χρόνο από κάθε άλλον προπονητή. Ο Αλαρντάις μπορεί να μην πήρε τα 460.000 ευρώ (τόση ήταν η μίζα για τις συμβουλές του στο πώς θα καταστρατηγηθεί ο κανονισμός της ομοσπονδίας για τις μεταγραφές), αλλά πήγε στο σπίτι του έχοντας στην τσέπη 1,2 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση! Οταν λέμε στο σπίτι του, εννοούμε στη βίλα του στην περιοχή Κόστα Μπλάνκα στο Αλικάντε της Ισπανίας.

Φυσικά και δεν έπεισε κανέναν με τις δικαιολογίες που χρησιμοποίησε: «Πήγα στη συνάντηση όχι επειδή είμαι άπληστος, αλλά για να εξυπηρετήσω έναν φίλο». Οπως, για παράδειγμα, τον πρώην πρόεδρο της αγγλικής ομοσπονδίας, Γκρεγκ Ντιουκ, ο οποίος υποστήριξε: «Είναι γελοίο αυτό που έκανε. Πήρε μία δουλειά που πάντα ονειρευόταν με αποδοχές 3,5 εκατ. και πήγε σε ραντεβού για να πάρει άλλα 460.000. Αυτό κάτι λέει για έναν τέτοιον άνθρωπο». Στο βίντεο που αποκάλυψε η «Ντέιλι Τέλεγκραφ», ο 61χρονος τεχνικός υποδεικνύει στους υποτιθέμενους επενδυτές τον τρόπο με τον οποίο θα παρακάμψουν τους κανονισμούς της ομοσπονδίας για μεταγραφές ποδοσφαιριστών. Αλλά δεν σταματάει εκεί: χλευάζει τον προκάτοχό του στην Εθνική Αγγλίας, Ρόι Χότζσον, ακόμα και γιατί δεν προφέρει σωστά το «ρ», σχολίασε τον συνεργάτη του Γκάρι Νέβιλ, άσκησε κριτική στην ομοσπονδία για την ανακατασκευή του Γουέμπλεϊ, ενώ δεν άφησε εκτός συζήτησης ούτε τον πρίγκιπα Χάρι!

Η «Ντέιλι Τέλεγκραφ αποκάλυψε χθες ότι οκτώ ακόμα προπονητές (νυν και πρώην) της Πρέμιερ Λιγκ εμπλέκονται σε υποθέσεις με μίζες προκειμένου να συμφωνήσουν για μεταγραφές ποδοσφαιριστών. Οι ρεπόρτερ της αγγλικής εφημερίδας έχουν καταγράψει σε βίντεο ατζέντηδες να μιλούν για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο, ενώ στον φάκελο έχουν συγκεντρώσει στοιχεία από συζητήσεις με προπονητές, αλλά και παράγοντες ομάδων. Ενας ιταλός ατζέντης χωρίς άδεια, ο Πίνο Παλιάρα, είπε στην αγγλική εφημερίδα ότι «όλα γίνονται κάτω από το τραπέζι», με χαρακτηριστική ατάκα από προπονητή της Πρέμιερ Λιγκ: «Θέλω τον παίκτη. Υπάρχει λίγος καφές για εμένα Πίνο;». Κάποιοι άλλοι προτιμούσαν χρήματα σε λογαριασμούς στην Ελβετία. Τα περισσότερα από αυτά τα στοιχεία είναι ήδη στα χέρια της αγγλικής ομοσπονδίας, αλλά και της αστυνομίας.