Για το πρωτάθλημα Αγγλίας η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού για τον «τελικό» Αρσεναλ απώλεσε βαθμούς μετά την ισοπαλία στην έδρα της Νόριτς (1-1). Για την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού η απώλεια των βαθμών δεν ήταν τόσο σημαντική, όσο το ότι έχασε στη διάρκεια της αναμέτρησης άλλους δύο παίκτες που έγιναν αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού.

Ο πιο σοβαρός φαίνεται να είναι αυτός του Αλέξις Σάντσες, ίσως του κορυφαίου παίκτη των «κανονιέρηδων» στην εφετινή περίοδο.

Ο χιλιανός αντικαταστάθηκε στο 60΄ κι όπως φαίνεται το πρόβλημά του είναι μυϊκής φύσεως και δύσκολα θα προλάβει την αναμέτρηση της 9ης Δεκεμβρίου στο Καραϊσκάκη, όπου η Άρσεναλ θα παίξει την πρόκριση στους «16» του Champions League με τον Ολυμπιακό. Είχε προηγηθεί στο 11΄ η αλλαγή του Κονσιενλί.

Ο Οζίλ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Βενγκέρ στο 30΄, αλλά δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Γκράμπαν διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Σε άλλο παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής για την Rremier League η Λίβερπουλ δεν «αυτοκτόνησε» στην έδρα της, όπου έστω και δύσκολα επιβλήθηκε 1-0 της Σουόνσι.

Μετά το μεγάλο «διπλό» επί της Τσέλσι, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ υπέστη οδυνηρή ήττα στο «Άνφιλντ» από την Κρίσταλ Πάλας, γεγονός που είχε προκαλέσει… σοκ στον κόσμο της. Οι «κόκκινοι» έκαναν μεγαλειώδη εμφάνιση στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι, όπου πέρασαν με το θριαμβευτικό 4-1 και σήμερα νίκησαν και τη Σουόνσι στο Μερσεϊσάιντ με το γκολ-πέναλτι του Μίλνερ στο 62΄.

Με το «τρίποντο» αυτό η Λίβερπουλ ανέβηκε ακόμη πιο ψηλά στη βαθμολογία και, πλέον, απέχει 6 βαθμούς από την κορυφή, όπου παρέμειναν, Μάντσεστερ Σίτι και Λέστερ, μετά την αποψινή «γκέλα» της Άρσεναλ στην έδρα της Νόριτς (1-1).

Ισόπαλο 1-1 τελείωσε και το παιχνίδι ανάμεσα στη Γουέστ Χαμ και στη Γουεστ Μπρομ.