Με όπλο τον εκπληκτική άμυνα, τα κορίτσια του Ολυμπιακού νίκησαν στο κολυμβητήριο του Πειραιά την Πάντοβα με 10-6 και κατέκτησαν το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στο πόλο.

Ετσι, το γυναικείο τμήμα πόλο του Ολυμπιακού, ολοκληρώνει το 2015 έχοντας κατακτήσει συνολικά επτά τίτλους: Πρωτάθλημα Ευρώπης, Σούπερ Καπ Ευρώπης, πρωτάθλημα γυναικών, πρωτάθλημα Κορασίδων, πρωτάθλημα Νέων γυναικών, πρωτάθλημα Μίνι κορασίδων και πρωτάθλημα Νεανίδων. Παράλληλα έφτασε τους τρεις ευρωπαϊκούς τίτλους, μετά το Λεν Τρόφι το 2014 και την Ευρωλίγκα τον περασμένο Απρίλιο.

Με εξαίρεση το πρώτο οκτάλεπτο που η Πάντοβα αιφνιδίασε και προηγήθηκε 3-2, σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι τα κορίτσια του Ολυμπιακού κυριάρχησαν απόλυτα και έφτασαν στο 9-3 έξι λεπτά πριν από το τέλος.

«Κλείνει η χρονιά με τρεις τελικούς και τρία τρόπαια. Αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς. Είμαι περήφανος για τις αθλήτριες μου και τον σύλλογο που εκπροσωπώ. Εχουμε ακόμα πολλά να δώσουμε στο ελληνικό πόλο. Αν δείτε τον μέσο όρο ηλικίας θα καταλάβετε. Βέβαια δεν είναι εύκολο να είσαι κάθε χρονιά στην κορυφή, αλλά εμείς θα το προσπαθήσουμε», είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης.

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Χρ. Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Σώρα, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 5, Ασημάκη, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Εμολο, Ελευθεριάδου, Μπιανκόνι 3, Νιαρχάκου, Σταματοπούλου

Πάντοβα: Τεάνι, Μπαρτζόν 1, Ι. Σαβιόλι, Φίσκο, Μ. Σαβιόλι 1, Κουεϊρόλο 2, Μίλο1, Ντάριο, Ρόκο 1, Ρόμπινσον, Νέντσα, Λασκιαλάντα, Φραντσεσκίνο.