«Θέλουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο» ήταν η κραυγή αγωνίας των δύο προπονητών του ντέρμπι, επηρεασμένοι και από την πολεμική ατμόσφαιρα που κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να «κλέψει» αρνητικά φυσικά την παράσταση.

«Αυτά που έγιναν είναι ντροπή, δεν ξέρω αν φταίμε εμείς, αλλά ειλικρινά είναι απαράδεκτα και δεν μπορώ να εκφραστώ. Θα ήθελα να καταδικάσω αυτά που έγιναν. Πάντα είναι εύκολο να ρίχνουμε ευθύνες αλλά υπήρχε μια σχετική πρόκληση από τον συνάδελφο μου. Δεν μας τιμάει, όλους εμάς που δουλεύουμε στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να συμπεριφερόμαστε καλύτερα».είπε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Γιάννης Αναστασίου, ενώ ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού Βίτορ Περέιρα ξέσπασε στη συνέντευξη Τύπου.

ΘΑ ΕΙΧΕ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ

«Ως Έλληνες αυτό που έγινε απόψε δεν τιμά κανέναν. Σας διαβεβαιώνω ότι αν είχε γίνει κάτι ανάλογο στην πατρίδα μου ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, το παιχνίδι θα είχε διακοπεί στα πέντε λεπτά !

Ξέρετε γιατί δεν ξεκίνησα τον Κασάμι, γιατί ένα αντικείμενο τον έκαψε στο χέρι στην προθέρμανση και δεν είχε πλέον την ικανότητα να παίξει.

Κανένας ποδοσφαιριστής μας δεν μπορούσε να εκτελέσει άνετα φάουλ ή κόρνερ ή να κάνει κάποια ενέργεια. Είχαμε τον φόβο. Από την πρώτη στιγμή μας υποδέχθηκαν με τρόπο που ήθελαν να μας τρομάξουν. Το κατάφεραν.

Μας πετούσαν αντικείμενα. Κατά την διάρκεια του αγώνα δεν μπορούσα να είμαι συγκεντρωμένος γιατί μου πετούσαν αντικείμενα. Κανένας παίκτης δεν μπορούσε να κάνει πλάγιο ή κόρνερ, είχαν τον φόβο. Όποιος πιστεύει πως αυτό ήταν ποδόσφαιρο, αυτό είναι ψέμα. Στην Ευρώπη θα είχε διακοπεί αυτό το παιχνίδι. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, αυτό το ματς δεν θα είχε γίνει. Σας διαβεβαιώνω» τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός που μίλησε και για την είσοδο οπαδού του Παναθηναϊκού αλλά και για τη χειρονομία που έκανε σαν να τον καλεί:

«Πιστεύετε πως σε οποιαδήποτε γήπεδο ο προπονητής δεν έχει δικαίωμα να μπει μέσα; Η κίνηση έγινε αφού μπήκε ο μασκαρεμένος άνθρωπος απέναντι μου. Του είπα έλα γιατί δεν σε φοβάμαι. Και ξέρετε γιατί δεν φοβάμαι; Γιατί είμαι άντρας. Αν και θα σας μιλήσω ειλικρινά, όταν ξαφνικά είδα έναν μασκαρεμένο με κουκούλα να έρχεται κατά πάνω μου, ένοιωσα λίγο φόβο. Σαν ένα παιδί όπου του επιτίθεται ένα φάντασμα. Δεν είναι και ότι καλύτερο».

Ο ΖΕΚΑ ΤΟ ΟΣΚΑΡ

Στις ΗΠΑ η Κυριακή ήταν η βραδιά των όσκαρ και ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Γιάννης Αναστασίου έδωσε το δικό του: «Όλα τα παιδιά σήμερα έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Όταν έχεις αρχηγό που δίνει και την ψυχή του, σήμερα θα το έδινα στον Ζέκα το όσκαρ. Σε αυτά τα ματς χρειάζεται ψυχή. Είμαστε διψασμένοι και πεινασμένοι να νικάμε μέσα στο γήπεδο. Σε ένα ντέρμπι θέλει περισσότερο πάθος, το έβγαλαν όλα τα παιδιά. Στον δεύτερο γύρο έχουμε βελτιωθεί πάρα πολύ. Έχουμε την ποιότητα και είναι θέμα συγκυριών να κερδίζουμε τα παιχνίδια» τόνισε ο Έλληνας τεχνικός και συνέχισε:

«Είναι ωραία μετά από ντέρμπι να μιλάς για ποδόσφαιρο. Θέλαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Στο πρώτο μέρος βγάλαμε μια νευρικότητα. Χωρίς καθαρό μυαλό, κάπου υπήρχε πίεση, η υπερβολική θέληση. Αμυντικά δεν είχαμε πρόβλημα. Δημιουργικά υστερήσαμε. Ξέραμε πως στο δεύτερο, βάσει της φυσικής κατάστασης το τέμπο ανεβαίνει, περιμέναμε να γίνει κάποιο λάθος και να το εκμεταλλευθούμε. Το κάναμε στο έπακρο. Βάλαμε δύο γκολ και θα μπορούσαμε και άλλα. Ήταν άσχημο πάντως που φάγαμε γκολ στο 96′. Είμαστε πολύ καλύτεροι σαν ομάδα.

Αυτό που τονίζαμε όλη την εβδομάδα είναι πως δεν είχα δοκιμάσει την ενδεκάδα. Εγώ όμως την ήξερα από την αρχή, ήξερα τον τρόπο. Όλη την εβδομάδα ήθελα να είναι ήρεμοι οι παίκτες. Σαν ομάδα αγωνιστικά είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Κάναμε τα βασικά στο γήπεδο και είχαμε τον πρώτο λόγο. Μπορώ να δικαιολογήσω την νευρικότητα. Όσο περνούσε ο χρόνος γινόμασταν καλύτεροι και φαινόταν μέσα στο γήπεδο».

Oσο για το αν μιλάει στους παίκτες του πλέον για πρωτάθλημα ;

«Απομένουν εννέα ματς όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν. Πιστεύουμε και θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε, κάνοντας το καλύτερο δυνατό για την νίκη, αλλά το βασικό είναι να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βίτορ Περέιρα τόνισε:

Η ομάδα μας κατέβηκε σαν ομάδα. Είχε τον έλεγχο, ήταν πολύ συγκεντρωμένη. Απλά κάναμε δύο μεγάλα λάθη και δεχθήκαμε τα γκολ. Οφείλονται σε λάθη. Θα έπρεπε εδώ να μιλάμε μόνο για ποδόσφαιρο, αλλά με αυτές τις συνθήκες δεν μπορούσε να μην επηρεαστεί η ομάδα.

Οι παίκτες θα έπρεπε να είναι συγκεντρωμένοι αλλά με αυτές τις συνθήκες δεν γινόταν. Από κει και πέρα, το γήπεδο ήταν πολύ βαρύ. Η ομάδα μας μετά από μια αναμέτρηση και ένα κουραστικό ταξίδι, ήρθε εδώ. Σήμερα είμαι υπερήφανος για την εμφάνιση της ομάδας μου» τόνισε και υπεραμύνθηκε του γεγονότος ότι άφησε και πάλι εκτός βασικού σχήματος τον Τσόρι Ντομίνγκες

«Ο Φορτούνης είναι μεγάλο ταλέντο και πρέπει να υπερασπίζεστε τα ταλέντα από την χώρα σας, τους Ελληνες δηλαδή. Ο Τσόρι έπρεπε να ξεκουραστεί αλλά ο Φορτούνης έκανε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και θα πρέπει επαναλαμβάνω να στηρίζετε τα νέα ταλέντα»

ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ

Λάβρος ήταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, ξεσπώντας στις δηλώσεις του στην κάμερα της Nova την ώρα που αποχωρούσε από τη Λεωφόρο:

«Δυστυχώς σήμερα ζήσαμε μία κτηνωδία. Αυτά που είδα δεν τα είχα φανταστεί ποτέ. Ότι με το που θα μπει η ομάδα μας μέσα στο γήπεδο θα είχαμε εισβολή. Όσο για αντικείμενα; Από καρφιά μέχρι πέτρες και μπουκάλια. Είδαμε και τι έγινε με τον προπονητή μας. Εγώ είπα στους συνεργάτες μου ότι αυτά τα βλέπαμε στο Ιράκ. Όταν το βομβάρδιζαν. Είναι μία ξεφτίλα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα ήμουν ο πρώτος που θα έδινε συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό αλλά αξίζουν μόνο συλλυπητήρια! Οι παίκτες μας υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούσαν να παίξουν. Τραυματίστηκε παίκτης μας.

Ο προπονητής μας δεν μπορούσε να κάνει τακτική. Αυτά γίνονται όταν ένα συγκεκριμένο κανάλι και ένα ραδιόφωνο ή και δύο ραδιόφωνα και μία συγκεκριμένη εφημερίδα βομβαρδίζει 24 ώρες το 24ωρο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι ντροπή. Να τους χαίρεστε όλους αυτούς που μιλούν για διαφάνεια και ανθρώπινες συνθήκες. Στο Καραϊσκάκη δεν θα γίνονταν ποτέ αυτά! Και αυτό διότι προστατεύουμε το ποδόσφαιρο. Πάλι καλά που τελείωσε το ματς. Είναι ήρωες οι παίκτες» τόνισε και περιέγραψε και την επαφή που είχε με τους παίκτες του Ολυμπιακού.

«Πήγαμε στους παίκτες. Άλλοι είναι χτυπημένοι. Άλλοι είναι σοκαρισμένοι και άλλοι πολύ στεναχωρημένοι. Δεν τα έχουν δει αυτά πουθενά στις χώρες τους. Μακάρι να ήταν ανθρώπινες οι συνθήκες και να έδινα συγχαρητήρια. Στα σπορ κερδίζει ο καλύτερος. Όμως δεν χωράει καμία κριτική γι’ αυτό ματς».

Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος κατηγόρησε τον ομόλογό του του Ολυμπιακού ότι έχει ξεπεράσει τα όρια, ενώ πρόσθεσε ότι με το επίπεδο της διαιτησίας που είδε στο ντέρμπι δεν είναι αισιόδοξος για τον τίτλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:«Αυτά πρέπει να εκλείψουν από τα ελληνικά γήπεδα. Δεν υπάρχει δικαιολογία όταν προπηλακίζονται παίκτες και διοικήσεις αντιπάλων. Πρώτον, ο κύριος Μαρινάκης αποφάσισε να έρθει να κάτσει στον πάγκο της ομάδας του. Πιστεύω πως ο κύριος Μαρινάκης έχει ξεπεράσει κάποια όρια.

Να σας θυμίσω ότι μιλούσε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, τον κύριο Σαρρή, ο ένας με πακιστανικό και ο άλλος κινέζικο τηλέφωνο, για διάφορα θέμα. Διαιτησίες και τιμωρίες τρίτων ομάδων. Αλλά και η δικαιοσύνη και η πολιτεία έχουν μεγάλη ευθύνη, καθώς δεν ολοκληρώνεται η έρευνα που αφορά τη χειραγώγηση παιχνιδιών. Έτσι, όσο δεν επιβάλλει τους νόμους έχουμε διάφορα θλιβερά συμβάντα. Όπως στο Καραϊσκάκη, ή στην Κρήτη, όπου χτύπησε ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου. Και ο κύριος Περέιρα προκάλεσε τους οπαδούς μας με τη γνωστή κίνηση που δείχνουμε ένα συγκεκριμένο σημείο τους σώματός μας.

Σήμερα νομίζω ότι ο Ολυμπιακός ήρθε γνωρίζοντας ότι έχει αγωνιστικές αδυναμίες. Το είχε δείξει με την ΑΕΚ, με την Ντνίπρο και είχε θετική διαιτησία και σήμερα. Φοβόταν να παίξει στα ίσα και έτσι ήθελε να προκαλέσει τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Είναι ηθικοί αυτουργοί. Αρχικά με την αστυνομία είχαμε συμφωνήσει να πάει σε ένα μπουθ, αλλά ο κύριος Μαρινάκης προτίμησε να προκαλέσει τους οπαδούς και τους παίκτες του παναθηναϊκού. Ελπίζω να βελτιωθούν τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν υπήρξε καμία ανοικτή πόρτα στο γήπεδο. Και στο Καραϊσκάκη είχαν γίνει παρόμοια πράγματα. Δεν μπορείς να σταματήσεις έναν όχλο. Με το επίπεδο της σημερινής διαιτησίας δεν έχω ιδιαίτερες ελπίδες για πρωτάθλημα. Αντιπαθούν τον Παναθηναϊκό και συμπαθούν τον Ολυμπιακό».