Η Κολομβία νίκησε στην Μπραζίλια 2-1 την Ακτή Ελεφαντοστού στον αγώνα για τον 3ο όμιλο του Μουντιάλ. Ενα αποτέλεσμα ευνοϊκό και για την Εθνική Ελλάδας. Η ελληνική ομάδα μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση (σε ισοβαθμία) ακόμα και στην περίπτωση ήττας το βράδυ από την Ιαπωνία, αρκεί φυσικά να νικήσει στο τελευταίο ματς την Ακτή.

Το ματς είχε καταπληκτικό ρυθμό στο β’ μέρος, καθώς και οι δύο ομάδες προσπάθησαν με δύναμη και πάθος να φτάσουν στη νίκη. Αντίθετα, το α’ μέρος δεν είχε φάσεις, καθώς τόσο η Κολομβία όσο και η Ακτή, ήταν προσεκτικές και δεν ήθελαν να ρισκάρουν. Μετά το 20′ οι Κολομβιανοί έδωσαν χώρο και προσπάθησαν να «χτυπήσουν» με αντεπιθέσεις. Η καλύτερη στιγμή ήταν για την Κολομβία. όταν ο Γκουτιέρες μόνος στην περιοχή σούταρε άτσαλα και έστειλε τη μπάλα άουτ (28′).

Στο β’ μέρος, η Κολομβία μπήκε πιο δυνατά και στο 59΄ο Κουαδράδο σούταρε ο Μπαρί απέκρουσε με τα δάκτυλα και στη συνέχεια η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι.

Στο 63′ ο Κουαδράδο εκτέλεσε κόρνερ και ο Ροντρίγκες με κεφαλιά έκανε το 1-0. Στο 69′ από λάθος στη μεσαία γραμμή ο Γκουτιέρες μπήκε στην περιοχή πάσαρε στον Κιντέρο ο οποίος σούταρε για το 2-0.

Η Ακτή μείωσε στο 73′ με εξαιρετική προσπάθεια του Ζερβινιο και πίεσε στη συνέχεια για την ισοφάριση. Ομως, η άμυνα της Κολομβίας με ηγέτη τον Γέπες αντιστάθηκε με επιτυχία. Το μοναδικό λάθος του Γέπες όμως (στις καθυστερήσεις), παραλίγο να είναι μοιραίο για την Κολομβία. Ομως, ο Οσπίνα «διάβασε» τη φάση βγήκε εκτός περιοχής και πρόλαβε να διώξει τη μπάλα μπροστά από τον Ζερβίνιο.

Κολομβία: Οσπίνα, Σαπάτα, Γέπες, Αρμέρο (63′ Αρίας), Αγκιλάρ (78′ Μεχία), Γκουτιέρες, Σάντσες, Ζουνίγκα, Κουαδράδο, Ροντρίγκες, Ιμπάρμπο (53′ Κιντέρο).

Ακτή Ελεφαντοστού: Μπαρί, Μποκά, Ντιοτέ, Ζοκορά, Ζερβίνιο, Μπονί (60′ Ντρογκμπά), Γκραντέλ (68′ Καλού), Οριέρ, Γ. Τουρέ, Σέρι Ντιε (73′ Μπολί), Μπαμπά