Η έλευση ξένων αρχιδιαιτητών στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι ένα σημείο επαφής για τους κ.κ. Μαρινάκη, Αλαφούζο.

Οι πρόεδροι του Ολυμπιακού και του ΠΑΟ αντίστοιχα, βρέθηκαν στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης και η συνεδρίαση είχε απ’ όλα, φυσικά και εντάσεις.

Ωστόσο, είναι σαφές ότι οι δύο ισχυροί του ελληνικού ποδοσφαίρου συμφωνούν να αλλάξει το τοπίο στη διαιτησία και να έρθουν ξένοι αρχιδιαιτητής. Σύμφωνα με πηγές ο κ. Αλαφούζος έθεσε θέμα διαιτησίας και έκανε σαφές ότι ο Παναθηναϊκός δεν συναινεί σε κανένα θέμα στο μέλλον, αν δεν συζητηθεί το θέμα με τους διαιτητές. Ο κ. Μαρινάκης πρότεινε να γίνεται εκπαίδευση διαιτητών από ξένους και εκεί συμφώνησε η πλευρά του Παναθηναϊκού που θα ήθελε και ξένους παρατηρητές.

Πάντως, υπήρξαν και στιγμές έντασης ανάμεσα στους κ.κ. Μαρινάκη-Αλαφούζο, αλλά και μεταξύ άλλων μελών της Σούπερ Λίγκας. Τέλος, τονίζεται πως συμφωνήθηκε να μην γίνονται στο εξής δηλώσεις, ώστε να κυριαρχήσει η ηρεμία και να μην γίνεται δυσφήμηση του προϊόντος.

Αργότερα, έγινε γνωστή η θέση του κ. Μαρινάκη, πως «δεν έχω καμμιά αντίρρηση να συζητήσουμε όλα τα θέματα του ποδοσφαίρου και ειδικά αν υπάρχουν προτάσεις που θα βοηθήσουν τον συνεταιρισμό και ειδικά τις μικρομεσαίες ομάδες που τον έχουν ακόμη περισσότερο ανάγκη. Για να κάτσουμε να συζητήσουμε όμως πρέπει να συμφωνήσουμε ότι δεν θα τορπιλίζουν τα ίδια τα μέλη του τον συνεταιρισμό και συνολικά το ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί κάποιοι να δημιουργούν ζητήματα ή να παρουσιάζουν θέματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, κάνοντας ζημιά στο ποδόσφαιρο και την ίδια τη Λίγκα της οποίας είναι μέλη. Αν θέλουμε να έχει μέλλον το ελληνικό ποδόσφαιρο, ας βοηθήσουμε όλοι».