Τι γίνεται με τον Χαβιέρ Σαβιόλα; Μέχρι τώρα ο αργεντινός σταρ δεν έχει δικαιώσει τη φήμη του ούτε τα χρήματα που εισπράττει από τον Ολυμπιακό. Και οι σειρήνες άρχισαν νωρίς για τον ερυθρόλευκο σέντερ φορ. Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ρίβερ Πλέιτ Ροδόλφο ντ’ Ονόφριο υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψουν στο Μπουένος Αϊρες μεγάλοι παίκτες, μεταξύ των οποίων ο Σαβιόλα!

Ο 32χρονος επιθετικός έχει μακράν το υψηλότερο συμβόλαιο στους Ερυθρόλευκους, με ετήσιες απολαβές 2 εκατ. ευρώ μαζί με τα μπόνους. Οι πάσες του για γκολ είναι με το σταγονόμετρο και η καλή απόδοσή του περιορίζεται σε μικρά χρονικά διαστήματα στα παιχνίδια με θεωρητικά εύκολους αντιπάλους. Μέχρι τώρα ο Σαβιόλα έχει σημειώσει 5 γκολ στο πρωτάθλημα, όμως δεν έχει βρει δίχτυα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ασφαλώς στο τέλος της σεζόν θα γίνει ταμείο για τον Αργεντινό, ωστόσο υπάρχουν οι υποστηρικτές του, που θεωρούν ότι κάθε νιόφερτος ποδοσφαιριστής θέλει χρόνο προσαρμογής. Επειδή όμως έχουμε να κάνουμε με παίκτη που έχει αγωνιστεί σε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Ρίβερ Πλέιτ, Μονακό, Σεβίλλη, Μπενφίκα, Μάλαγα, ο προπονητής του περιμένει να κάνει τη διαφορά. Να συμπαρασύρει με το παιχνίδι του τους συμπαίκτες του. Ο Σαβιόλα είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής και αποτελεί πόλο έλξης για τους φιλάθλους. Ωστόσο ο Μίτσελ θέλει πολύ περισσότερα πράγματα από τον έμπειρο επιθετικό στον αγωνιστικό χώρο.

Στο παιχνίδι με την Μπενφίκα στο Γ. Καραϊσκάκης ο ισπανός τεχνικός αποφάσισε την τελευταία στιγμή να χρησιμοποιήσει τον Σαβιόλα. Ο Αργεντινός δεν τον δικαίωσε. Χάθηκε ανάμεσα στους στόπερ της πορτογαλικής ομάδας Λουιζάο και Γκαράι. Ο Μίτσελ αναγκάστηκε να τον αντικαταστήσει στο β’ ημίχρονο. Τη θέση του πήρε ο Ντομίνγκες (46′). Ούτε στη Λεωφόρο ο Σαβιόλα μπόρεσε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό και ο προπονητής του τον απέσυρε στο 66′ του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Να σημειωθεί ότι στο Ντα Λουζ ο Αργεντινός έμεινε στον πάγκο. Στα ματς υψηλού επιπέδου του Τσάμπιονς Λιγκ ο Σαβιόλα ήταν η σκιά του καλού του εαυτού. Στην πρεμιέρα των ομίλων, στο ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν, μπήκε αλλαγή στο 74′, όμως όλα είχαν κριθεί. Στο επόμενο ματς, στις Βρυξέλλες με την Αντερλεχτ, είχε συμμετοχή στο πρώτο γκολ καθώς έκλεψε την μπάλα από τον αμυντικό Ζιλέ και τροφοδότησε τον Κώστα Μήτρογλου ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα. Ηταν η βραδιά του Μήτρογλου, ο οποίος σημείωσε χατ τρικ. Ο Αργεντινός αγωνίστηκε για 65 λεπτά και τον αντικατέστησε ο Ντομίνγκες.

Ο Σαβιόλα διαθέτει άριστη τεχνική κατάρτιση, είναι γρήγορος, έχει το γκολ, θα πρέπει όμως να βγάλει τις αρετές του στον αγωνιστικό χώρο για να ανεβάσει την ποιότητα του Ολυμπιακού.

Εκτός μάχης ο Βάις

Ο Βλάντιμιρ Βάις υπέστη θλάση πρώτου βαθμού στον δεξιό τετρακέφαλο και θα μείνει10-15 ημέρες μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους.Ο σλοβάκος διεθνής εξτρέμτου Ολυμπιακού θα απουσιάσειαπό το μεθαυριανό ντέρμπι

με τον ΠΑΟΚστο Γ. Καραϊσκάκης (19.30, Novasports 1) και θα επιστρέψει, μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, στο ματς με τον Πανθρακικό.