Σε σκληρό πόκερ εξελίσσεται η υπόθεση του Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος καλείται εντός των επόμενων ωρών να επιλέξει σε ποιο λιμάνι θα… δέσει για τα επόμενα τρία χρόνια!

Ο Ολυμπιακός όμως, ύστερα από την έκβαση που είχε το προηγούμενο θρίλερ που αντιμετώπισε εφέτος με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Σπανούλη, απέδειξε πως έχει μάθει καλά να παίζει τέτοιες παρτίδες και ότι έχει τον τρόπο να βγαίνει νικητής. Ετσι, αργά χθες βράδυ κι ενώ από νωρίς το απόγευμα είχε διαφανεί πως ο διεθνής άσος είχε ήδη ξεκινήσει για να… αράξει στο λιμάνι της Βαρκελώνης, άρχισε να φαίνεται πως είναι πολύ πιθανό να έχουμε ανατροπή σκηνικού και σε αυτή την περίπτωση.

Οι Ερυθρόλευκοι, έχοντας στα χέρια τους την πρόταση της Μπαρτσελόνα για εξαγορά του συμβολαίου του Παπ έναντι 1,5 εκατ. ευρώ, κάλεσαν την πλευρά του παίκτη για να ενημερωθούν αρχικά ποιες είναι οι απαιτήσεις του για επέκταση συμβολαίου με τον Ολυμπιακό και κυρίως να πληροφορηθούν ποια είναι η επιθυμία του.

Χθες, ο εκπρόσωπος του Παπανικολάου ενημέρωσε τους πρωταθλητές Ευρώπης ότι ο πελάτης του θα ήταν ικανοποιημένος με τριετές συμβόλαιο που θα του απέφερε περί τα 4,8 εκατ. ευρώ. Το mail που έφθασε στον Ολυμπιακό, διέρρευσε στον Τύπο σε πάρα πολύ σύντομο διάστημα και με τα ποσά σε δολάρια, μαζί με τους φόρους και την προμήθεια του ατζέντη. Κοντά στα 12 εκατ. δολάρια κυκλοφόρησε πως ήταν οι απαιτήσεις του Παπανικολάου.

Ο Ολυμπιακός ταυτόχρονα είπε πως δεν μπορεί να προσφέρει τέτοιο συμβόλαιο στον 22χρονο άσο και ότι θα αποδεχόταν την προσφορά της Μπαρτσελόνα, με την οποία ο Παπανικολάου πλέον έπρεπε να διαπραγματευτεί. Αργά το βράδυ έγινε γνωστό πως η προσφορά των κυπελλούχων Ισπανίας δεν ήταν τόσο δελεαστική για τον καλύτερο νέο παίκτη της Ευρωλίγκας τη σεζόν που πέρασε και ότι η πλευρά του κατέθεσε αντιπρόταση στον Ολυμπιακό. Ο εκπρόσωπος του παίκτη, Γιώργος Σφαιρόπουλος, ενημέρωσε πως αντί για τα 4,8 εκατ. ευρώ θα μπορούσε να βρεθεί συμφωνία στα 3,9 εκατ. ευρώ.

Στη νέα πρόταση του Παπανικολάου ο Ολυμπιακός δεν απάντησε. Ζήτησε «δικαίωμα», όπως λένε και στο πόκερ που αναφέραμε στην αρχή, και θα απαντήσει σήμερα. Πιθανότατα καταθέτοντας τη δική του πρόταση, την οποία ώς τώρα δεν έχει ρίξει στο τραπέζι, ζητώντας από τον παίκτη –όπως και η Μπαρτσελόνα –να αποφασίσει εντός της ημέρας!