Ποιος είδε τον Ιβάν και δεν φοβήθηκε. Ο Ιβάν Σαββίδης, βρέθηκε στην Τούμπα και για τρεις περίπου ώρες είχε επαφές με τους συνεργάτες του, ενώ μίλησε στους παίκτες της ομάδας. «Αν δεν βγούμε πρώτοι στα πλει οφ, δεν νομίζω ότι κανένας από εσάς έχει θέση στον ΠΑΟΚ που οραματίζομαι» ήταν το μήνυμα του μεγαλομετόχου του «δικεφάλου» και το μήνυμα αυτό είχε πολλαπλούς αποδέκτες. Οχι μόνον τους ποδοσφαιριστές αλλά και τους στενούς συνεργάτες του.

Βγαίνοντας από τα αποδυτήρια της Τούμπας, αφού ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο της ομάδας για την εμφάνιση και την ήττα στο Περιστέρι και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να περιγράψω μονολεκτικά τι συμβαίνει, αλλά ελπίζω οι παίκτες να κατάλαβαν ποια ακριβώς είναι τα προβλήματα».

Οταν ρωτήθηκε να πει μερικά πράγματα από αυτά που είπε στους παίκτες, είπε: «Ζήτησα από τους παίκτες να μείνουν όλα μεταξύ μας, γιατί είμαστε μια οικογένεια. Δεν ήταν όμως ευχάριστα αυτά που τους είπα».

Όσον αφορά τους στόχους από δω και πέρα, ο Ιβάν Σαββίδης είπε: «Για του χρόνου ο στόχος είναι το Πρωτάθλημα. Αν θα το καταφέρουμε ή όχι, θα το δούμε. Θα πρέπει να δούμε πρώτα ποιες μεταγραφές θα κάνουμε και ποιος προπονητής θα καθοδηγήσει την ομάδα. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι δεν γυρίζουμε την πλάτη στην ομάδα. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας. Ποτέ δεν φοβήθηκα τα λάθη. Θα χτίσουμε μια ομάδα και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν οι πραγματικοί φίλαθλοι αλλά και οι παίκτες που βλέπουν το μέλλον τους στον ΠΑΟΚ».

Στη συνέχεια ο μεγαλομέτοχος του «δικεφάλου» αναφέρθηκε και στο Κύπελλο, λέγοντας: «όταν ήρθα έβαλα τρεις στόχους. δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα, πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Κύπελλο. Στο Πρωτάθλημα ήμασταν δεύτεροι. Το κύπελλο το χάσαμε, αλλά ίσως να ήταν καλύτερα έτσι όπως έγινε, παρά να δω τον τελικό όπως τον είδα. Ο Θεός με βοήθησε για να διατηρήσω τη πίστη μου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν έβλεπα τέτοια συμπεριφορά δεν μπορώ να υπολογίσω τι θα συνέβαινε. Αυτός είναι όμως ένας πονοκέφαλος για την Τρίπολη. Η Τρίπολη αξίζει το Κύπελλο, αφού κέρδισε εμάς και είναι σαν να κέρδισε τον Ολυμπιακό. Πιστεύω ότι άξιζε μια συγνώμη από την ΕΠΟ. Αυτό δεν ήταν ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να αποκλείσω αν ένας τέτοιος τελικός θα επηρέαζε την κατάσταση των παικτών μας. Χθες όμως δεν έπαιξαν ποδόσφαιρο. Την αδιαφορία δεν την δέχομαι ούτε για μία στιγμή».

Απαντώντας σε ερώτηση για την ρύθμιση των χρεών προς το δημόσιο η οποία καθυστερεί, είπε: «Η πρόταση μου είναι να δώσουμε όλα τα χρέη του ΠΑΟΚ μέσα σε ένα μήνα όμως να διαγραφούν οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα. Είπα ότι για να χτίσουμε μία καινούρια ομάδα πρέπει να έχουμε καθαρές σχέσεις με το κράτος. Μέσα σε εφτά μήνες λύσαμε πολλά προβλήματα και πληρώσαμε στο Ελληνικό κράτος περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια σε φόρους. Είμαστε υπέρμαχοι των σχέσεων διαφάνειας με το κράτος. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Πρωθυπουργός στηρίζει αυτή την λύση και πιστεύει ότι παρόμοιες λύσεις μπορούν να σώσουν την Ελλάδα».