Οι Χιώτες πάνε δυο δυο, αλλά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τρεις τρεις! Ετσι, καθώς η μοναξιά στο εξωτερικό είναι άσχημο πράγμα, ο Τσίπρας φροντίζει όταν ταξιδεύει να έχει πάντα μαζί δικούς του ανθρώπους. Οπως για παράδειγμα σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος θα προσέλθουν στη μίνι Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Οι ομόλογοί τους των άλλων κρατών της Συμμαχίας, έμαθα, δεν θα είναι παρόντες. Θα είναι όμως ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και έτσι θα έχουν τη δυνατότητα να τον δουν, ναι μεν από απόσταση αλλά κοντινή. Επειδή μάλιστα τα δρομολόγια δεν έβγαιναν, η ελληνική αποστολή φθάνει σήμερα στις Βρυξέλλες σε τρεις δόσεις. Μια ο Πρωθυπουργός με το δικό του αεροπλάνο, μια ο υπουργός Αμυνας με το δικό του και μια ο υπουργός Εξωτερικών με αεροπλάνο της γραμμής.

Ραντεβού με Μέρκελ

Το βράδυ, μετά την αναχώρηση Τραμπ για τη Σικελία, δεν θα αναχωρήσουν για την Αθήνα, αλλά θα διανυκτερεύσουν σε κεντρικό ξενοδοχείο των Βρυξελλών, όπου οπως πληροφορούμαι ο καιρός είναι θαυμάσιος. Ετσι οι δύο υπουργοί θα μάθουν αμέσως και από πρώτο χέρι για ποιο λόγο η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ ζήτησε από τον Αλέξη να έχουν μια σύντομη συνάντηση στο περιθώριο της νατοϊκής Συνόδου.