Μετά το σάλο που έχουν προκαλέσει οι απανωτές αποκαλύψεις για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των αδερφών του πρωθυπουργού οιΔημήτριος Τσίπρας και η Ζανέτ Τσίπρα αποφάσισαν να κάνουν κοινή δήλωση. Κι ενώ θα περίμενε κανείς να δίνουν αποδείξεις και στοιχεία που θα καταρρίπτουν τη «συκοφαντία» όπως υποστηρίζει και το Μαξίμου, τελικά επέλεξαν να μην αναφερθούν ούτε στην υπόθεση της ευνοϊκής ρύθμισης του δανείου της εταιρείας «Δίοδος», ούτε στην κατάθεση πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας προκειμένου να πάρουν δημόσιο έργο 1,1 εκατ. ευρώ.

Στηδήλωσή τους τονίζουν:

«Επειδή τις τελευταίες ημέρες η ΝΔ διοχετεύει σε ΜΜΕ, που την στηρίζουν, αθλιότητες, λασπολογίες και χυδαιότητες σε βάρος μας προς εξυπηρέτηση προσωπικών και κομματικών συμφερόντων επισημαίνεται ότι η συκοφαντία είναι αστικό και ποινικό αδίκημα, δεν δικαιολογείται από κανένα αντιπολιτευτικό μένος και θα αντιμετωπισθεί στα αρμόδια δικαστήρια, όπου κάθε νομοταγής πολίτης μπορεί να προσφύγει».

Πρόκειται για την ίδια γραμμή που ακολούθησε και το Μέγαρο Μαξίμου από την πρώτη στιγμή. Την επίθεση δηλαδή στη Νέα Δημοκρατία και τα μέσα ενημέρωσης και την απειλή προσφυγής στη Δικαιοσύνη.

Ασφαλώς και είναι θεμιτό να προσφύγουν στα δικαστήρια για να βρουν το δίκιο του, ωστόσο, μέχρι εκείνη την ώρα θα μένουν αναπάντητα τα ερωτήματα σχετικά με την εταιρεία τους καθώς ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε τα αδέρφια του θα απαντούν επί της ουσίας.

Ανακοίνωση Μαξίμου

Λίγη ώρα αργότερα από την κοινή δήλωση των αδερφών Τσίπρα και το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση στο ίδιο πνεύμα, της επίθεσης σε μέσα ενημέρωσης και στη ΝΔ.Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Οι απαντήσεις στην ενορχηστρωμένη επίθεση λάσπης του αρχισυντάκτη των εφημερίδων του κου Μαρινάκη – και παρεμπιπτόντως αρχηγού της ΝΔ – καθώς και της βοηθού του, κας Σπυράκη, θα δοθούν από τους θιγόμενους εκεί που ορίζει ο νόμος, δηλαδή στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Ωστόσο όλοι οι Έλληνες καταλαβαίνουν γιατί η ΝΔ εφευρίσκει ανύπαρκτα σκάνδαλα.

Η κυβέρνηση βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια στα οποία η ΝΔ την καταδίκασε, η υπόθεση Novartis ωριμάζει και εγκυμονεί, ενώ ο κ. Μητσοτάκης κάποια στιγμή θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το πόθεν έσχες του.

Μεγάλο το στρατηγικό αδιέξοδο και δικαιολογημένος ο πανικός.Και πώς να τον κρύψωμεν άλλωστε…»

Η δήλωση Σπυράκη

«Η τεχνική εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ της οικογένειας Τσίπρα επιχείρησε να πάρει το 2012 ένα δημόσιο έργο ύψους 1.1 εκ ευρώ με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα. Και γι’ αυτό, το 2015, ο αδελφός του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσίπρας παραπέμφθηκε σε δίκη».

Αυτό τόνιζε το πρωί σε δήλωση της η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

«Τον Αύγουστο του 2016 ο νόμος Παρασκευόπουλου άλλαξε νύχτα, προκειμένου να μην εξεταστεί επί της ουσίας η υπόθεση του κ. Δημήτρη Τσίπρα από το δικαστήριο» προσθέτει και καταλήγει:

«Η Νέα Δημοκρατία ζητά απαντήσεις για τα πραγματικά περιστατικά».