Οι καταγγελίες κατά πολιτικών προσώπων

Πολιτικός «σεισμός» - Τι λένε οι τρεις μάρτυρες για τη Novartis

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/02/2018 07:59 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 07/02/2018 12:49 |
Πολιτικός «σεισμός» - Τι λένε οι τρεις μάρτυρες για τη Novartis

Πολιτικό «σεισμό» με καταγγελίες για επανάληψη του «βρόμικου 1989», συνοδεύουν την υπόθεση της Novartis η οποία από χθες βρίσκεται στη Βουλή προς διερεύνηση για 10 πολιτικά πρόσωπα. Ενας βόρβορος που δημιουργείται με καταγγελίες από πρόσωπα που κρύβονται πίσω από κουκούλες, αλλά χωρίς, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, άλλες αποδείξεις.

Οι βουλευτές είχαν τη δυνατότητα να δουν τον φάκελο κι επιβεβαίωσαν ότι αναφέρεται σε κορυφαία πολιτικά πρόσωπα, πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς. Επιβεβαίωσαν επίσης ότι όλη η υπόθεση στηρίζεται και σε καταθέσει ανώνυμων και κυρίως προστατευμένων μαρτύρων με αλλοιωμένα όλα τα χαρακτηριστικά τους από τα οποία δεν συνάγονται η ακριβής ιδιότητα και ο τρόπος που απέκτησαν την υποτιθέμενη γνώση για τα θέματα αυτά.

Ο καθένας εκ των τριών μαρτύρων έχει δώσει περίπου 7- 8 καταθέσεις. Οι καταθέσεις ξεκίνησαν από τα τέλη Νοεμβρίου 2017 και μεγάλος αριθμός τους (περίπου 10) δόθηκε από το διάστημα 10 Ιανουαρίου έως και 20 Ιανουαρίου. Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι ότι η τελευταία κατάθεση δόθηκε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, ημέρα του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα για την Μακεδονία.

Ελάχιστες ημέρες ή ώρες δηλαδή από τη στιγμή που η δικογραφία πήγε αμελλητί στη Βουλή.

Οι μάρτυρες αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος κατηγορείται ότι έλαβε το ποσό των 100.000 ευρώ από τη Novartis.

Τα ίδια στοιχεία της δικογραφίας που διαβιβάστηκε στη Βουλή περιγράφουν τον πρώην αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή ως το πρόσωπο που έκανε τις πληρωμές και διένειμε τις μίζες.

Οι καταθέσεις αυτές αρχίζουν να δίδονται από 8 Νοεμβρίου του 2017, κλιμακώνονται και επιταχύνονται τώρα έως το Φεβρουάριο του 2018 προφανώς γιατί είχε γίνει μακρά προετοιμασία.

Οι μάρτυρες ισχυρίζονται, στην δικογραφία, ότι ο αντιπρόεδρος της Novartis κ. Φρουζής έχει δωροδοκήσει τους φερόμενους ως εμπλεκομένους. Οι καταγγέλλοντες υποστηρίζουν πως οι μεταφορές χρημάτων πραγματοποιούνταν με δύο τρόπους: Μέσω εταιριών δημοσίων σχέσεων που συνδέονταν με τα πολιτικά πρόσωπα, είτε απευθείας με «ζεστό» χρήμα στα καταγγελλόμενα πολιτικά και μη πρόσωπα.

Οπως αναφέρεται, για παράδειγμα, έχει δωροδοκήσει υπουργό για να γίνει μεγάλη και υπερβολική παραγγελία αντιγριπικών εμβολίων.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες, δεν υπάρχει Υπουργός Υγείας και Εργασίας που να μνημονεύεται το όνομα του και να μην έχει δωροδοκηθεί με τουλάχιστον 200.000 ευρώ.

Σε άλλο σημείο και σύμφωνα πάντα με εκπροσώπους κομμάτων που μελέτησαν την δικογραφία, ένας από τους τρεις μάρτυρες εμφανίζει πρώην πρωθυπουργό  ως λήπτη τροχήλατης βαλίτσας γεμάτη χαρτονομίσματα. Σύμφωνα με τους μάρτυρες ο κ. Φρουζής εμφανίζεται να ζητά να μεσολαβήσει προκειμένου να ευνοηθεί η εταιρεία μέσω της κυβερνητικής τιμολογιακής πολιτικής. Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος της Novartis φέρεται να ξεκίνησε από την έδρα της εταιρείας στη Μεταμόρφωση έχοντας στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου μία βαλίτσα-τρόλεϊ γεμάτη με δεσμίδες μωβ, πράσινα και κόκκινα χαρτονομίσματα.

Σύμφωνα πάντα με όσους έχουν μελετήσει την δικογραφία, στην ερώτηση της εισαγγελέως ποια άλλοι επηρέαζαν την φαρμακευτική πολιτική της κυβέρνησης οι μάρτυρες αναφέρθηκαν στους στενούς συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού. Όταν, δε η εισαγγελέας τους ρώτησε πώς ήταν σε θέση να το γνωρίζουν, ο ένας μάρτυρας επικαλέστηκε τις κάρτες με τα προσωπικά στοιχεία των τριών προσώπων που εντόπισε στο γραφείο του ανώτερου στελέχους της Novartis. Άλλος μάρτυρας ωστόσο ανέφερε πως έγιναν συναντήσεις αρκετές φορές με στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου.

Για άλλον υπουργό τονίζεται από τους μάρτυρες ότι πήρε χρήματα σε βαλιτσάκι και ότι έκανε «ξέπλυμα» χρήματος μέσω μία εταιρείας computer.

Για άλλον υπουργό αναφέρεται ότι του έβαλαν δεσμίδες 120.000 ευρώ στο σακάκι.

Οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, λένε ότι δεν έκαναν αυτοί τις πληρωμές. Ωστόσο, οι τρεις ανώνυμοι μάρτυρες περιγράφουν πώς γίνονταν οι δωροδοκίες και μάλιστα -κατά τις πρώτες πληροφορίες- αναφέρουν ότι επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά οι μίζες μεταφέρονταν στο Μέγαρο Μαξίμου με τροχήλατες βαλίτσες.

Αντιπρόεδρος Novartis: Να δημοσιοποιηθεί το σύνολο της δικογραφίας

Nα δωθεί το σύνολο της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis στη δημοσιότητα, ζητά ο πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας Κωνσταντίνος Φρουζής. Ειδικότερα σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Φρουζής αναφέρει μεταξύ άλλων ότι άμεσα πρέπει να δωθεί το σύνολο της δικογραφίας στη δημοσιότητα, πρέπει όλοι οι Έλληνες να έχουν πρόσβαση σε όλη την πληροφόρηση και το περιοχόμενό της.

Βενιζέλος: Είναι φάρσα


Για «επανάληψη του 1989 ως φάρσας» έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις που έκανε από το περιστύλιο της Βουλής. Ολοι οι εμπλεκόμενοι αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση και δηλώνουν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη ενώ ζητούν να καταθέσουν οι μάρτυρες με τις κουκούλες στη Βουλή.

Ο κ. Βενιζέλος περιγράφεται ως αποδέκτης μίζας μέσω του συνεργάτη του και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Λιντζέρη, ο οποίος φέρεται να χρηματιζόταν από τη Novartis. «Δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό υλικό για τίποτα. Είναι η πλήρης γελοιοποίηση των θεσμών» επισήμανε ο κ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του στα κανάλια αφού διάβασε το υλικό της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis.


19
ωμη πραγματικοτητα
09/02/2018 10:50
Καλα κανουνε οι πολιτικοι και δουλευουν το λαο. Ο λαος ηταν, ειναι και θα παραμείνει βλακας. Στους πολιτικους δειχνει θαυμασμο που του λενε ενα καρο ψεμματα, αγαπαει την πατριδα του που η ιδια τον προδωνει, λατρευει την ψευτικη ιστορια που τον διδαξανε και προσευχεται σε ενα θεο που δεν υπαρχει.
Πάνος
08/02/2018 23:13
Το γλαφυρό είναι ότι και σκάνδαλο να είναι, είναι τόσο παλαιό που έχει περάσει η χρονική περίοδος για ευθύνες!!! Απλά σανό στον λαό για να δωθεί το όνομα Μακεδονία από την πίσω πόρτα. Και κρατάνε άλλο ένα σκάνδαλο για να δώσουν και τα πέντε νησιά που απαιτούν οι Τούρκοι.... Τα ίδια έκανε και η χούντα του Ιωαννίδη με το σκάνδαλο τον κρεάτων, και χάθηκε η Κύπρος.
Πάνος / Αννόβερο
08/02/2018 22:22
Ο Κώστας Καραμανλής ότι κι αν γίνει δεν μιλάει για να νομίζουμε ότι σκέφτεται?
Πάνος / Αννόβερο
08/02/2018 22:21
Αυτό το 'οτι '' ο Καραμανλής παρασύρθηκε από τον Αβραμό'', ο Παπαγγελλόπουλος το θεώρησε θετικό για τον Καραμανλή; Η γελοιότητα δεν έχει όριο.
χωριςκομματικοπροσανατολισμο
08/02/2018 14:47
Η πολιτικη στη Ελλαδα είναι να βγαζουμε τα σκανδαλα των αλλων την ώρα που παραγουμε νεα σκανδαλα οι ιδιοι. Τ σκανδαλα των αλλων θα σκεπασουν τα δικα μας. Εκτος κι αν ο Λαος πλεόν εχει καταλαβει την πλανη. Κανεις δε θα ξεχασει το Μακεδονικο, Αλβανικο, Τουρκικο για μια Novartis οσο βρωμικη κι αν ειναι αυτη. Τα εθνικα θεματα δεν ταυτιζονται με κανενα κομμα. Και κανει λαθος η ΝΔ που ασχολειται τοσο εντονα με τη Novartis. Θα επρεπε να συνεχισουν να ασχολουνται και με ολα τα υπολοιπα.
Πάνος
07/02/2018 21:09
Από τα 16.000.000 εμβόλια τα 14.000.000 ειχαν καταλήξει στην χωματερή.Αυτό κι αν ήταν σκάνδαλο...
ΑΚΑΚΙΟΣ
07/02/2018 20:25
Άει, ταλαίπωρη Μακεδονία! Έβγαλαν την NOVARTIS, για να σε πουλήσουν στη ζούλα μέσα στην αναμπομπούλα! Έτσι νομίζουν, δηλαδή. Ας έχουν λοιπόν έτοιμα τα ελικόπτερα!
χωριςκομματικοπροσανατολισμο
08/02/2018 14:43
Ποιος την ξεχασε τη Μακεδονια. Κ καλυτερη αντιπολίτευση είναι ο Λαος. Και αλιμονο τους εαν την ξεπουλησουν. Θα τους περιμενουμε εξω απο τη Βουλη
Σαπιλα!
07/02/2018 13:55
Δε ξεχασαμε τι λιστα Lagard!. Υσωσς ακολουθησει και τουτο στον ιδιο δρομο.
γιώργος
07/02/2018 12:48
Αν αποδειχτούν αληθή, θα πρέπει οι εμπλεκόμενοι να πάνε στη φυλακή χωρίς κανένα ελαφρυντικό... αν αποδειχτούν ψευδή και κατασκευασμένα, θα πρέπει οι συκοφάντες να πάνε στη φυλακή χωρίς κανένα ελαφρυντικό.
ωμη πραγματικοτητα
09/02/2018 10:57
Εαν εστω ενας παει φυλακη εγω θα γινω καλογερος. Καλα μας κανουν γιατι απλα τους σχολιαζουμε απο τους καναπεδες μας. Για ενα ονομα (μακεδονικο) βγαινουμε στους δρομους. Για σκανδαλα ποτε.
ΔΓΚ
07/02/2018 12:36
...η υποβάθμιση που επιδιώκετε..θα οδηγήσει σε δραματική μείωση των αναγνωστών σας.. το σκάνδαλο είναι μεγατόνων και διεθνές και αφορά και Ελληνες πολιτικούς που σε καιρό βαθιάς οικονομικής κρίσης εγκλημάτισαν κατά συμπατριωτών τους παίρνοντας τεράστιες μίζες,ζημιώνοντας την πατρίδα τους, χάριν της καλοπέρασης τους....
johny -- Σκίζω Μνημόνια
07/02/2018 21:58
Η όλη αναφορά στο πώς μεταφερότουσαν τα χρήματα ακούγεται σαν μιά φτεινή αστυνομική ταινία γυρισμένη στην Γουατεμάλα... ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ... Μάλλον θά πέσουμε στα ... χιλιοστόγραμμα.....
λαδοτήρης
07/02/2018 18:19
.... ρε λεβέντη με τη σκέψη μεγατόνων, εσύ φαίνεται ότι τη βρίσκεις παθολογικά με τις αυταπάτες .... πιστεύεις δηλαδή ότι οι Υπουργοί εάν λαδώνονταν θα ήταν τόσο ηλίθιοι για να ζητάνε "ζεστό χρήμα" σε τσάντες ; μα τόσο γκράνας είσαι ; ντιπ κατά ντίπ ; σε ποιό χωριό ζεις και δε σε πήραν με τις πέτρες ;
Φίλιππος
07/02/2018 11:32
''Μη βγάλετε ακόμα το σκάνδαλο της Novartis. Ας το κρατήσουμε άσο στο μανίκι για τις δύσκολες στιγμές''. Μετά το συλλαλητήριο: ''Ο κόσμος θα μας φάει ζωντανούς! Δημοσιεύστε ό,τι έχετε για τη Novartis, να κερδίσουμε χρόνο! Τώρα ειν' η ώρα!''
bill
07/02/2018 10:49
Είναι να απορεί κανείς με την λυσσαλέα προβολή τέτοιων σκανδάλων που εστιάζουν κυρίως στην ψευδεπίγραφη απόδοση ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα ένθεν και ένθεν, και όχι προς πάσα κατεύθυνση, άνευ ουσίας με μόνο σκοπό τον αποπροσανατολισμό της ελέυθερης σκέψης και κριτικής από τον πολίτη στα μεταξύ των εκλογών διαστήματα κατορθώνοντας επιπλέον με αυτό τον τρόπο να απαλλάχτούν και να απαλλάξουν από όποιες ευθύνες κυβερνήσεις και πολυεθνικές (κυβερνήσεις και αυτές ανώτερες των εκλεγμένων) αντίστοιχα! Με ένα σμπάρο τρία τρυγόνια. Δεν είναι ποτέ τυχαία επίσης η συγκυρία που λαμβάνουν χώρα αυτές, συνήθως όταν η κοινωνική δυσφορία είναι έντονη. Τέλος, προς αποφυγή δημιουργίας ψευδαισθήσεων, η πρακτική αυτή είναι προσφιλής σε όλο το πολιτικό φάσμα! Δεν είναι να απορεί κανείς..
Κκ
07/02/2018 10:30
Εαν βρεθουν ενοχοι, στο μπαλαουρο. Μπορει ομως δικογραφια να στηριχθει σε τετοιου ειδους καταγγελιες, '' δεν ειδα αλλα εμαθα '' ? τι θα γινει εαν ολοι οι εμπλεκομενοι κανουν μηνυσεις για ψευδορκια , δεν θα πρεπει να αποκαλυθουν οι μαρτυρες ??
Dimis
07/02/2018 09:25
Μισό λεπτό να πιάσω το ποπ-κορν, προβλέπεται ταινιάρα !!!
γιαννης, Δραμα
07/02/2018 09:22
Θα πρεπει να ειμαι παρα πολυ κουτος για να πιστεψω οτι οι αναφερομενοι πολιτικοι δεν τα πηρανε... ""για τον προεκλογικο αγωνα"" !!! Το ιδιο βεβαια και οι Γιατροι μας !!! Τωρα βεβαια για την συγκυρια του ανοιγματος του φακελου ...τι "συμπτωση" !!!