Θέμα παραίτησης του Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία της Ν.Δ. έθεσε ευθέως η Ντόρα Μπακογιάννη σε δραματική τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, ανοίγοντας ουσιαστικά έναν κύκλο έντονων εσωκομματικών αναταράξεων που προεξοφλείται ότι θα κλιμακωθούν μπροστά στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Να αποχωρήσει όλο το παλαιό πολιτικό προσωπικό, στο οποίο εντάσσει και την νυν ηγεσία της ΝΔ ζήτησε αργά το βράδυ της Κυριακής και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Μπακογιάννη, έχοντας υπόψη τα δημοσκοπικά ευρήματα τηλεφώνησε στον κ. Σαμαρά και του ζήτησε να ανακοινώσει την παραίτησή του, με στόχο να διευκολύνει μια προσπάθεια για ενίσχυση του «ναι».

Παράλληλα, τού ανέφερε ότι η ίδια για να διευκολύνει την κατάσταση, θα ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει την κομματική ηγεσία.

Κατά τις ίδιες πηγές, η επικοινωνία τους ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα έντονης ψυχρότητας, με τον Σαμαρά να διαμηνύει ότι δεν είναι στα σχέδια του μια παραίτηση.

Πάντως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μειμαράκης ανέφερε αποχωρώντας πριν λίγη ώρα από την Λεωφόρο Συγγρού, δεν έθεσε θέμα κομματικής ηγεσίας, καθώς όπως είπε, αυτό που προέχει αυτή την ώρα είναι μια συμφωνία για τη χώρα.