Με τον Μανώλη Γλέζο επικοινώνησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με αφορμή τις αρχικές δηλώσεις των Οδυσσέα Βουδούρη και Θόδωρου Παραστρατίδη κατά των ανεξαρτήτων βουλευτών που ψήφισαν Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις αντιδράσεις που αυτές προκάλεσαν – μια εκ των οποίων, η πιο δυναμική, ήταν του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού του ευχήθηκε για τις γιορτές ο Κων. Μητσοτάκης είπε στον Μανώλη Γλέζο: «Μανώλη συγχαρητήρια για τη δήλωσή σου, έσωσες την τιμή του πολιτικού κόσμου».

Οπως μεταφέρουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, το σχόλιο του Κων. Μητσοτάκη περιορίστηκε εκεί και δεν επεκτάθηκε στο πώς πρέπει να κινηθεί το κόμμα σε αυτή την υπόθεση.

Ο Μανώλης Γλέζος με δηλώσεις του το Σάββατοείχε επιτεθεί εμμέσως πλην σαφώς κατά των Βουδούρη – Παραστατίδη που μια ημέρα νωρίτερα είχαν αφήσει υπονοούμενα χρηματισμού κατά συναδέλφων τους βουλευτών με αφορμή την προεδρική εκλογή.

«Είναι αδιανόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά του των προσεχών εκλογών βουλευτές της σημερινής Βουλής, οι οποίοι επιδιώκουν ως καριέρα το βουλευτιλίκι και, για να το επιτύχουν, μετέρχονται μέσα άγνωστα στο ήθος της Αριστεράς» είχε πει ο Μανώλης Γλέζος, σε ένα μήνυμα και προς την Κουμουνδούρου καθώς πριν από λίγο καιρό οι Βουδούρης – Παραστατίδης είχαν συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Παραστρατίδης: «Σεβαστός ο κ. Γλέζος, δεν ζήτησα να μπω σε ψηφοδέλτιο»

Ο κ. Παραστρατίδης λίγο πριν την συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής σχολίασε ότι ο κ. Γλέζος είναι ένα σεβαστό πρόσωπο αλλά ότι οι δηλώσεις του δεν τον αφορούν καθώς ο ίδιος δεν ζήτησε να μπει σε κανένα ψηφοδέλτιο κανενός κόμματος.

Αναρωτήθηκε μάλιστα γιατί προκλήθηκαν αυτές οι αντιδράσεις από τις αρχικές δηλώσεις των δυο βουλευτών και όχι μετά την αντίστοιχη τοποθέτηση του Αλ. Τσίπρα από το βήμα της Βουλής.

«Γιατί αυτοί οι συνάδελφοι με τους οποίους έχουμε κατά τα άλλα συναδελφικές σχέσεις παρά τις όποιες διαφωνίες επέλεξαν εξ αρχής χυδαίους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Γιατί αυτή η υβριστική χυδαιότητα συνεχίστηκε μετά τις διευκρινίσεις που δώσαμε. Αλλά ακόμα και όταν ανακαλέσαμε τη δήλωσή μας, κάποιος μάλιστα έφθασε να μας απειλεί ακόμα και με σωματική βία. Και επίσης γιατί παρά τις διευκρινίσεις οι οποίες έγιναν όπως είπα άμεσα, παρά την ανάκληση, τα κόμματα της συγκυβέρνησης συνέχισαν να παραποιούν τις δηλώσεις μας και να τροφοδοτούν την όξυνση» είπε από την πλευρά του ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Βουδούρης.

«Θα ήθελα λοιπόν να πω ότι δεν χρειάζεται να αποδείξω καμία ειλικρίνεια. Απλά να πω ότι ο προηγούμενος ομιλητής όταν μιλά οφείλει να κοιτάζει τον εαυτό του στον καθρέπτη. Και ότι η συγνώμη απαιτεί γενναίους ανθρώπους. Τίποτα άλλο», σημείωσε ο Χρ. Αηδόνης, ο οποίος είχε επιτεθεί στη Βουλή στους Βουδούρη και Παραστατίδη για τα σχόλιά τους.