Αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου και του υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σημειώθηκε την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε ο αρχηγός του κινήματος με τα στελέχη του κόμματος που μετέχουν στην κυβέρνηση εν όψει της συνδιάσκεψης της Κυριακής για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Ηταν τέτοια η ένταση της αντιπαράθεση που ο υπουργός Μεταφορών όχι μόνο άσκησε σκληρή κριτική για τη στάση της Χαριλάου Τρικούπη σε μια σειρά από θέματα αλλά απείλησε να παραιτηθεί.

Ο χορός άνοιξε από τον ίδιο τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος έθεσε μια σειρά από θέματα. Κατ’ αρχάς μίλησε για το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ζητώντας να επισπευθούν οι διαδικασίες και να προχωρήσει το κόμμα σε συμφωνίες.

Επειτα άσκησε κριτική για την ανάπτυξη στη χώρα, επισημαίνοντας ότι δεν έρχονται επενδύσεις. Και ακολούθως μίλησε για τη λειτουργία του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για «κόμμα προέδρου».

«Ειμαι περήφανος που είμαι ΠΑΣΟΚ αλλάδεν υπάρχει κόμμα και δεν βρίσκω κανέναν θεσμικό γραμματέα ή κάποιον από την Κεντρική Επιτροπή για να μιλήσει» είπε σύμφωνα με πληροφορίες. Και προσέθεσε:

«Να επισπευσθεί η προεδρική εκλογή. Αυτό που γίνεται είναι θεσμικό ατόπημα. Δεν πάει καλά η οικονομία»

Τότε παρενέβη ο Λεωνίδας Γρηγοράκης, αναπληρωτής υπουργός Υγείας και στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Βενζέλου που άσκησε κριτική στις υπουργικές θητείες του Μιχ. Χρυσοχοΐδη τις προηγούμενες δεκαετίες:

«Εμείς απολογούμαστε για σένα! Ησουν 25 χρόνια μέσα σ’όλα, υπήρξες υπουργός και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και τώρα κάνεις ότι δεν ξέρεις τίποτα».

Επειτα παρενέβη και ο ίδιος ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για θεσμικό ατόπημα. Εσύ δεν ήσουν εκεί όταν ζητούσαμε πρόωρες εκλογές το 2009;».

Στο τραπέζι τέθηκαν και άλλα σημεία τριβής, όπως άρθρο του Μιχ. Χρυσοχοΐδη σε εφημερίδα που έκανε λόγο για συναίνεση των κομμάτων και εκλογές τον Δεκέμβριο: Πολλοί τον κατηγόρησαν ότι συμπλέει με τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ!

Αλλοι δε, θυμήθηκαν το πώς έφυγε ο Κώστας Λαλιώτης από γενικός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ για να αναλάβει ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης.

Στην αντιπαράθεση ενεπλάκη και η Τόνια Αντωνίου, η οποία απευθύνθηκε στον Μιχ. Χρυσοχοΐδη λέγοντας:

«Συμφωνώ με όσα λέει ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης για την προεδρική εκλογή. Αλλά, Μιχάλη, όταν ένας υπουργός εφαρμόζει πολιτικές πρέπει να τις συζητάμε στα όργανα. Γιατί με τα διόδια που έβαλες γίνεται χαμός στη Φθιώτιδα και βρίζουν το ΠΑΣΟΚ!».

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είπε: «παλεύουμε για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά δεν είμαστε αφελείς, ετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο».