Εντονη είναι η δυσαρέσκεια του υπουργού Οικονομικών από την κριτική που υφίσταται το τελευταίο 48ωρο από κομματικά στελέχη της ΝΔ, όπως μεταδίδουν συνεργάτες του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Γιάννης Στουρνάρας είναι εξαιρετικά ενοχλημένος και σκέφτεται ακόμα και την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών υπό αυτές τις συνθήκες.

Οπως τονίζουν χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του, ο Γ. Στουρνάρα εκλήθη το 2012 από τα τρία τότε κόμματα της συγκυβέρνησης όταν η ελληνική οικονομία ήταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης, προκειμένου να εφαρμόσει μία δύσκολη πολιτική.

Οι ίδιοι τονίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση του χρέους, βρίσκονται σε προχωρημένο σημείο, γεγονός που επιτρέπει τον χειρισμό τους και από άλλο πρόσωπο και όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, «ακόμα και από ένα κομματικό στέλεχος».

Ωστόσο, ο υπουργός διέψευσε αργότερα τις πληροφορίες περί ενόχλησής του σε βαθμό που θα μπορούσε και να αποχωρήσει και όπως υποστήριξε, απλώς δήλωσε ότι «η κριτική πάντα γίνεται αλλά μερικές φορές είναι άδικη».

Πάντως, οι ίδιες πηγές άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο μετακίνησης του υπουργού Οικονομικών στην Τράπεζα της Ελλάδος, κάτι που εξαρτάται αποκλειστικά από την απόφαση του Πρωθυπουργού.

Νωρίτερα την Τρίτη, σε συνέντευξή του στον BHMA FM 99,5, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, σχολιάζοντας τα περί ανασχηματισμού, είχε εκφράσει τη διαφωνία του για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, θέτοντας εμμέσως θέμα Στουρνάρα.

«Αλλαγή της κυβέρνησης; Είμαι κομμάτι της και δεν μπορώ να το πω» είπε ο Νίκος Δένδιας και συνέχισε: «Αλλά μπορώ να σας πω για αλλαγή πολιτικής. Στη φορολογική πολιτική, είμαι των φιλελεύθερων οικονομικών απόψεων και πιστεύω ότι το κράτος πρέπει να έχει έσοδα και θα έχει όταν υπάρχει οικονομική δραστηριότητα. Και οικονομική δραστηριότητα θα μπορέσει να υπάρξει όταν η φορολογική επιβάρυνση δεν είναι υπέρμετρη. Σε πολλούς Έλληνες, ιδίως στα ακίνητα, έχει υπάρξει υπέρμετρη…»