Τη χρεοκοπία της χώρας θα προκαλέσει τυχόν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές, προειδοποίησε το Σάββατο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αναφερόμενος στην περίπτωση μια κυβέρνηση της Αριστεράς προβεί σε «εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό για εισοδήματα πάνω από ένα όριο» – λύση την οποία επανέφερε στο τραπέζι ο Μανώλης Γλέζος.

Οι προτάσεις του Μανώλη Γλέζου προκάλεσαν το βράδυ του Σαββάτου και την αντίδραση της Ελιάς που σε ανακοίνωσή της ανέφερε:

«Μετά την επιστράτευση του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Μανώλης Γλέζος, με την έγκριση προφανώς του κ. Τσίπρα, επανήλθε στην πρόταση για την επιβολή αναγκαστικού δανεισμού» δηλαδή κουρέματος των καταθέσεων. Φαίνεται συνεπώς ότι ακόμη και τώρα αυτές οι απόψεις κυριαρχούν στο ΣΥΡΙΖΑ για την δημοσιονομική διαχείριση. Δηλαδή η συνταγή της ασύντακτης χρεοκοπίας, της ενθάρρυνσης της απόσυρσης των καταθέσεων, της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος και όλης της οικονομίας. Με αυτές τις απόψεις προφανώς η χώρα θα βρίσκεται πάντα κάτω από μνημόνιο και τρόικα που ήδη την αποζητά ο κ. Τσίπρας».

Από την πλευρά του οΣίμος Κεδίκογλου σχολίασε πως ο εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμός, τον οποίο πρότεινε ο κ. Γλέζος σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία, σημαίνει «αναγκαστική δήμευση των καταθέσεων, όπως έγινε στην Κύπρο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «σε περίπτωση που ο κ. Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, θα προκαλέσει εκροή καταθέσεων (bank run), κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, και τελικά, χρεοκοπία».

» Ο κ. Τσίπρας συνειδητά επιδιώκει την καταστροφή για να επιβεβαιωθεί η μιζέρια του, αλλά ο ελληνικός λαός δεν θα του το επιτρέψει», συνέχισε ο Σίμος Κεδίκογλου.