«Το έκανα για να δώσω την ευκαιρία στον Ηλία Κασιδιάρη να ζητήσει συγγνώμη εκτός δικαστηρίου όπως θα έπρεπε να έχει κάνει εδώ και πάρα πολύ καιρό»…

Με αυτή την ιδιότυπη δήλωση ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, γραμματέας της ΝΔ και πρώην υπουργός της, προσπάθησε να αιτιολογήσει την αρνητική ψήφο του στο αίτημα άρσης της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, για το χαστούκι στη Λιάνα Κανέλλη.

Η επιμονή του όμως αυτή και μάλιστα σε ένα ευαίσθητο πολιτικό θέμα, στο οποίο δεν ετέθη ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, αλλά μόλις τρεις βουλευτές ψήφισαν «υπέρ» του Κασιδιάρη (Ιωαννίδης και Καράμπελας έσπευσαν να δηλώσουν ότι «έκαναν λάθος»), προκάλεσε έντονη ενόχληση στο Μαξίμου, ανοίγοντας αυτόματα τις διαδικασίες διαδοχής του.

Τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε άμεσα την αποπομπή του, υψηλά κομματικά στελέχη έλεγαν ότι «δεν θα ζητηθεί η παραίτησή του, ούτε θα αντικατασταθεί τώρα». «Άλλωστε η θητεία του λήγει τον Ιούνιο» και το Συνέδριο αναμένεται -μετά βεβαιότητας ύστερα από το «πολιτικό ολίσθημα»- να αναδείξει το νέο Γραμματέα της Ν.Δ.