Ενας χρόνος από τον θάνατο του Πρινς συμπληρώνεται αύριο και οι θαυμαστές του θα έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν τον αγαπημένο τους τραγουδιστή με τον τρόπο που θα ήθελε μάλλον και ο ίδιος να μείνει στην Ιστορία: τη μουσική του. Η ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία Rogue Music Alliance ετοίμασε ένα νέο CD με κάποιες δημιουργίες του, το οποίο αναμένεται να βγει στην κυκλοφορία ως ένας μελωδικός φόρος τιμής ανήμερα της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τον θάνατό του.

Το «Deliverance», όπως τιτλοφορείται, περιλαμβάνει μια συλλογή ηχογραφήσεων που έγιναν μεταξύ του 2006 και του 2008 –μια περίοδο κατά την οποία ο Πρινς είχε απορρίψει τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες ως διαμαρτυρία για τις αδικίες που διαπίστωνε στον χώρο και είχε ενώσει τις δυνάμεις του με τη μικρή Rogue Music Alliance που έχει έδρα το Βανκούβερ του Καναδά. Παρ’ όλα αυτά, ο κοντινός συνεργάτης του Ιαν Μπόξιλ συγκέντρωσε και επεξεργάστηκε όλο το υλικό αφότου ο τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή. Πέρασε λοιπόν έναν χρόνο συμπληρώνοντας τις συνθέσεις, τελειώνοντας την παραγωγή και μιξάροντας τα κομμάτια που έβαλε στο CD. «Ο Πρινς κάποια στιγμή μου είπε ότι κάθε βράδυ πήγαινε για ύπνο σκεπτόμενος πώς θα μπορούσε να παραβλέψει τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες και να έδινε τη μουσική του απευθείας στο κοινό. Οταν εξετάζαμε το πώς θα κυκλοφορούσαμε αυτή τη σημαντική δουλειά, αποφασίσαμε να το κάνουμε ανεξάρτητα, γιατί είναι όπως εκείνος θα ήθελε» ανέφερε ο Μπόξιλ σε επίσημη δήλωσή του.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ. Ο δίσκος περιλαμβάνει έξι μόλις τραγούδια και αρχίζει με το ομώνυμο «Deliverance» που χαρακτηρίζεται από μεγάλες μπλουζ μελωδίες, δεμένες με γκόσπελ τόνους, πομπώδη κιθαριστικά μέρη και αρκετές δεύτερες φωνές. Δεν λείπουν βέβαια και οι αναφορές σε πιο μεταφυσικές καταστάσεις, σαν ένα είδος παραπόνου που εκφράζεται με στίχους όπως τα «Μπορείς να απαλύνεις τον πόνο λίγων αλλά μέχρι ο Θεός να παρέμβει / Δεν υπάρχει τίποτα, τίποτα ο άνθρωπος να κάνει / Εκτός του να προκαλεί ο ένας στον άλλον τραυματισμούς / Κάποιος λέει «Στα αναχώματα του Κατρίνα»».

Προχωρώντας τα κομμάτια, έρχεται ένα μέντλεϊ από τα «I am», «Touch me», «Sunrise sunset» και «No one else», ενώ η ακρόαση ολοκληρώνεται με την πιο εκτεταμένη έκδοση του «I am». Αν και το σύνολο των έξι μουσικών δημιουργιών αποτελεί ένα περιορισμένο δείγμα της μουσικής γραφής του Πρινς, εξακολουθεί να είναι ένα ακόμα λιθαράκι που μπαίνει στο καλλιτεχνικό οικοδόμημα του τραγουδιστή. «Πιστεύω ότι το «Deliverance» είναι μια άχρονη κυκλοφορία με ό,τι ακριβώς συμβαίνει στον κόσμο σήμερα και υπό το πρίσμα της επετείου του ενός χρόνου από τον θάνατό του. Ελπίζω πως οι άνθρωποι θ’ ακούσουν τον Πρινς να τραγουδάει αυτά τα κομμάτια και θα νιώσουν μια παρηγοριά για πολλά πράγματα» τονίζει ο Μπόξιλ στην τοποθέτησή του.

Προς το παρόν, το ομώνυμο άσμα «Deliverance» είναι διαθέσιμο στο Apple Music και το iTunes, ενώ ολόκληρος ο δίσκος θα κυκλοφορήσει αύριο σε ψηφιακή μορφή από το iTunes, το Google Play και το Amazon. Στα ράφια των δισκοπωλείων οι ενδιαφερόμενοι, όμως, θα τον βρουν από τις 2 Ιουνίου και μετά.