«Ονειρο δεμένο», «Τα δάκρυά μου είναι καυτά», «Το σύννεφο έφερε βροχή», «Χάθηκε το φεγγάρι» και… μαζί του, σε ηλικία 91 ετών, ο Βαγγέλης Γκούφας, ο στιχουργός, ο θεατρικός συγγραφέας, ο ποιητής, ο σεναριογράφος, ο σκηνοθέτης.

Ο Βαγγέλης Γκούφας είχε γεννηθεί στην Αθήνα και είχε σπουδάσει νομικά. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος, για να ασχοληθεί αργότερα με το θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και την διαφήμιση.

Εγραψε κινηματογραφικά σενάρια, ραδιοφωνικά σκετς και παρλάτες, διασκευές για την τηλεόραση και στίχους τραγουδιών γνωστών συνθετών (μεταξύ άλλων του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Αργύρη Κουνάδη και του Μίμη Πλέσσα.

Πικρή, μικρήμου αγάπη…

Στο ραδιόφωνο ξεχώρισε με την επιτυχημένη σειρά της δεκαετίας του 1960 «Πικρή,μικρήμου αγάπη».

Ανάμεσα στα θεατρικά του έργα, ξεχωρίζουν τα μονόπρακτα «Το κρατητήριο», «Η επιστροφή του ευεργέτη», «Η οργή», «Μικρή παρένθεση», καθώς και τα «Μια πόρτα δραχμές 500» και «Το έμπα και έβγα του κόσμου».

Δημοσίευσε επίσης πολλές ποιητικές συλλογές.

Ο Βαγγέλης Γκούφας ίδρυσε τον θεατρικό σχηματισμό «Δωδεκάτη Αυλαία» και ήταν ιδρυτικό μέλος της Ενωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.

Ηταν επίσης μέλος της Ενωσης Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Το 2006 η Ενωση Σεναριογράφων Ελλάδος τον τίμησε για την καλλιτεχνική του συμβολή.