Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, εκατομμύρια άνθρωποι από ολόκληρο τον πλανήτη παρακολούθησαν live μέσω των τηλεοπτικών τους δεκτών, τον πριγκιπικό γάμο. Ο prince Χάρι, η Μέγκαν Μαρκλ, ο πατήρ Κάρολος και η μητριά Καμίλα Πάρκερ – Μπόουλς, οι οποίοι είχαν επισκεφθεί πρόσφατα τη χώρα μας, η γιαγιά Ελισάβετ και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας μέσα σε ένα παραμυθένιο σκηνικό. Η βρετανική οικονομία ενισχύθηκε με εκατομμύρια λίρες, λόγω του συγκεκριμένου γεγονότος ενώ οι δυστυχείς Ελληνες των σκληρών Μνημονίων ξέχασαν τα προβλήματά τους «κολλημένοι» με τις ώρες στο γυαλί της τηλεόρασης. Ξεφυλλίζω τις σελίδες των μεγάλων ξένων περιοδικών. Η Αντόα Αμπόα, ένα από τα πέντε κορυφαία μοντέλα της εποχής μας, γνωστή ακτιβίστρια, έχει τοποθετήσει στο ξυρισμένο κεφάλι της ένα στέμμα. Κρατάει στα χέρια της την παραδοσιακή πορσελάνινη τσαγιέρα και το φλιτζάνι που οι Βρετανοί πίνουν το τσάι τους. Φοράει τη δημοφιλή γκαμπαρντίνα του αγγλικού brand Burberry.

Ο κήπος του εστιατορίου «21» στην Κηφισιά σίγουρα δεν θυμίζει τους τεράστιους, καταπράσινους πύργους και τα mansions της βρετανικής εξοχής. Είναι όμως δροσερός και ευχάριστος. Στον συγκεκριμένο λοιπόν κήπο, λίγα μόλις μεσημέρια πριν, το MDA διοργάνωσε summer bazaar και ladies lunch με την σημαντική στήριξη της LG Electronics Hellas και του Mat Fashion. Γνωστά ονόματα της πόλης έσπευσαν να στηρίξουν την προσπάθεια του Σωματείου για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις.

Η παρουσίαση του βιβλίου του Απόστολου Σ. Γεωργιάδη

Στην κατάμεστη αίθουσα της Ακαδημίας Αθηνών πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του σημαντικού νομικού και ακαδημαϊκού Απόστολου Σ. Γεωργιάδη. Το πολύ ενδιαφέρον αυτό βιβλίο έχει τίτλο «Τι είναι δίκαιο; Η νομική επιστήμη για όλους». Πολιτικοί, νομικοί, ακαδημαϊκοί, δικαστικοί και άλλες διακεκριμένες προσωπικότητες, όπως και απλός κόσμος, τίμησαν με την παρουσία τους τον πολυγραφότατο Απόστολο Σ. Γεωργιάδη. Το πρωτοποριακό έργο του Γεωργιάδη αποτυπώθηκε μέσα από τις διαφορετικές προσεγγίσεις του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, του ομότιμου καθηγητή του ΕΚΠΑ Χαράλαμπου Μουτσόπουλου, της αντιπροέδρου του ΣτΕ Ειρήνης Σαρπ και του πεζογράφου Χρήστου Χωμενίδη. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Ηλίας Κανέλλης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Απόστολου Σ. Γεωργιάδη.

Η Ρόη Αποστολοπούλου στην Cap d’ Antibes

«Εδώ, σε αυτό τον τόπο είμαι ελεύθερη να ζήσω πραγματικά» έγραψε το 1925, σε ένα από τα βιβλία της, η Colette. Η γαλλίδα novelist θέλησε έτσι να εξηγήσει στο φανατικό αναγνωστικό της κοινό, για ποιον λόγο έτρεφε όλη αυτή την αγάπη και θαυμασμό για το St. Tropez, τις Κάννες, τη Νίκαια, την Αντίμπ. Τα χρόνια πέρασαν, το όνομα της Colette τοποθετήθηκε στην πρόσοψη του πιο trendy μαγαζιού στην Πόλη του Φωτός, προσωπικότητες όμως από όλο τον πλανήτη συνεχίζουν να φθάνουν στις εμβληματικές αυτές περιοχές της Νότιας Γαλλίας. Ανάμεσά τους και πολλοί Ελληνες. Η Ρόη Αποστολοπούλου, επίσης λάτρις της South France, έκλεψε τις εντυπώσεις, με αστραφτερό φόρεμα του διεθνούς φήμης έλληνα σχεδιαστή Vrettos Vrettakos, σε μεγάλο πάρτι στην Cap d’ Antibes, μέσα στην υπερπολυτελή Villa des Oliviers. Η top model Αλεσάντρα Αμπρόσιο της έδωσε ραντεβού τον Ιούλιο στη Μύκονο…