Στο σταθμό «Καλαμαριά» της επέκτασης της γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης προς τον ομώνυμο δήμο, έφτασε το πρωί της Πέμπτης ο μετροπόντικας.

«Το 2019 ξεκινάει η δοκιμαστική λειτουργία της κύριας γραμμής του Μετρό, το 2020 δίνεται στους πολίτες και δύο μήνες αργότερα θα δοθεί και η επέκταση προς την Καλαμαριά», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, που παρακολούθησε την έλευση του δεύτερου Μηχανήματος Διάνοιξης Σηράγγων (ΤΒΜ) στον σταθμό Καλαμαριάς, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Α. Ε. καθηγητή κ. Γιάννη Μυλόπουλο και τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ κ. Στέλιο Παππά.

Μέχρι τότε, όπως είπε ο κ. Σπίρτζης, «ο ΟΑΣΘ θα έχει μπορέσει να ξεπεράσει τα προβλήματα που κληρονόμησε από τις προηγούμενες διοικήσεις και θα έχει εκσυγχρονίσει τα λεωφορεία του, ώστε το μητροπολιτικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, να έχει τις αστικές συγκοινωνίες που όφειλε εδώ και πάρα πολλά χρόνια να έχει».

Παράλληλα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ανακοίνωσε την έναρξη των πρόδρομων εργασιών, που αφορούν τις επεκτάσεις του Μετρό στη Δυτική Θεσσαλονίκη, αναδεικνύοντας, όπως είπε, «την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου συγκοινωνιακού δικτύου και στις δυτικές συνοικίες, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άνισα κατά το παρελθόν».

Για την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών στα έργα του Μετρό, «η οποία θα οδηγήσει στην ολοκλήρωσή του εντός των χρονοδιαγραμμάτων», ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε ότι το έργο του Μετρό, από ανέκδοτο, επιτέλους ολοκληρώνεται».

Ο κ. Σπίρτζης, ανέφερε ακόμα ότι «η πόλη αποκτά επιτέλους ένα σύγχρονο συγκοινωνιακό σχεδιασμό», ενώ στο ερώτημα για το πότε πιστεύει ότι η Θεσσαλονίκη θα έχει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο μετρό, απάντησε:

«Στόχος είναι να έχουμε όσο το δυνατόν πιο εκτεταμένο δίκτυο μέσων σταθερής τροχιάς, το οποίο όμως θα είναι βιώσιμο». Και πρόσθεσε: «Το σκεπτικό μας είναι ότι πάνω στους σταθμούς του Μετρό και στη λειτουργία του Μετρό, θα έρχεται να μεταφέρεται ο πολίτης με σύγχρονα λεωφορεία από τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης στους σταθμούς του Μετρό. Επομένως, μιλάμε για μία τελείως διαφορετική λογική που θα αναβαθμίσει την πόλη, το αστικό περιβάλλον και την καθημερινότητα των πολιτών. Αυτό είναι πολύ κοντά».