Σε πέντε συλλήψεις και είκοσι πέντε προσαγωγές έχει προχωρήσει έως τώρα η αστυνομία για τα επεισόδια που βρίσκονται σε εξέλιξη στα Εξάρχεια και γύρω από το Πολυτεχνείο.

Ομάδες ατόμων, που φορούν κουκούλες και κράνη, πετούν, κατά διαστήματα πλέον, βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες στις οδούς Στουρνάρη, Μπουμπουλίνας, Τοσίτσα, Σολωμού και Τζόρτζ, ενώ οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να τους απωθήσουν, κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Τα άτομα αυτά έστησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων και έβαλαν φωτιές, πυρπολώντας και τρία αυτοκίνητα τα οποία ήταν σταθμευμένα στις οδούς Μπουμπουλίνας, Στουρνάρη και Τοσίτσα.

Επίσης, έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές σε εισόδους πολυκατοικιών και προσόψεις καταστημάτων.

Tα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20:00, αφότου η πορεία έφτασε στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα, όπου δολοφονήθηκε το 2008 ο Αλέξης Γρηγορόπουλος.

Ομάδα ατόμων που βρισκόταν από νωρίς στην πλατεία Εξαρχείων, έβαλε φωτιές σε κάδους και στη συνέχεια μετακινήθηκε στην οδό Στουρνάρη, όπου επιτέθηκε σε διμοιρία των ΜΑΤ η οποία στάθμευε στο σημείο.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν και έξω από το ΑΠΘ, με επίκεντρο τη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αμύνης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα σε άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου και αστυνομικούς.

Μερικές δεκάδες νεαρών ατόμων που αποσπάστηκαν από την πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κατέληξαν έξω από τα πανεπιστήμια, όπου άρχισαν να εκτοξεύουν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων φωτοβολίδες, βόμβες μολότοφ, γκαζάκια, πυροτεχνήματα, πέτρες, και άλλα αντικείμενα.

Κατά διαστήματα οι κουκουλοφόροι έβγαιναν από το προαύλιο του πανεπιστημίου, ενώ άλλη ομάδα ατόμων εκτόξευε αντικείμενα στους αστυνομικούς από την ταράτσα κτιρίου του ΑΠΘ, απέναντι από το κτήριο του νοσοκομείου “Γ. Γεννηματάς”.

Οι αστυνομικοί απαντούσαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και χημικών, με αποτέλεσμα να επικρατήσει στην ευρύτερη περιοχή αποπνικτική ατμόσφαιρα, ενώ η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους γύρω από το ΑΠΘ.