Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/03/2017 16:55 |
Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, ως είθισται, θα αρχίσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις και εφέτος, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Αναλυτικότερα, το υπουργείο ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εξετάσεων των μαθημάτων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων, των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ γενικής παιδείας και ειδικότητας, των ειδικών μαθημάτων, αλλά και την προθεσμία για την υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ. Έτσι, στις 7 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας. Οι επόμενες τρεις ημέρες εξετάσεων αφορούν σε μαθήματα προσανατολισμού (9-14/6) και οι δύο τελευταίες, το μάθημα της Βιολογίας (16/6 και γενικής Παιδείας και προσανατολισμού) και Μαθηματικά και Ιστορία (19/6).

Εξάλλου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, στις 6 Ιουνίου θα ξεκινήσουν επίσης με την εξέταση στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας. Στις 8 Ιουνίου θα εξεταστούν στα Μαθηματικά και στο διάστημα 10-21/6 θα εξεταστούν στα μαθήματα ειδικότητας.

Για τα ειδικά μαθήματα, οι εξετάσεις ξεκινούν στις 22 Ιουνίου, με τα Αγγλικά, ακολουθούν Αρμονία (23/6), έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων και Ισπανικά (24/6), ελεύθερο (26/6) και γραμμικό σχέδιο (27/6). Στη συνέχεια, εξετάζονται τα Γερμανικά (28/6), τα Γαλλικά (29/6) και, τέλος, τα Ιταλικά (30/6). Το διάστημα μέσα στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα πρέπει να προχωρήσουν στην Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία έχει οριστεί από την Τρίτη 20-6-2017 μέχρι και την Παρασκευή 30-6-2017.

Σημειώνεται ότι η ώρα έναρξης των εξετάσεων έχει οριστεί στις 08:30 και οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Όσον αφορά στα ΕΠΑΛ, για το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες. Σχετικά με τα ειδικά μαθήματα, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ., και μέχρι τις 14.30 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 15.00 μ.μ. Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις ώρες, των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρες, και του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι λεπτά.

2
Ευαγγελία Μ.
20/04/2017 05:59
Το θέμα είναι οι Πανελλήνιες;;; Ή οτι όλοι, απο 16 χρονών έως τα 40, στρεφονται να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι, είτε στα γραφεία, είτε αστυνομικοί, είτε στρατιωτικοί, είτε...σκουπιδιάρηδες;;;; Τα πάντα αρκεί να <<μπούν>> να βολευτούν κάπου. Οι άνεργοι αμόρφωτοι ενήλικες δεν σκέπτονται να ανοίξουν μια ατομική επιχείρηση, παρά ζητήσανε δουλειά σε κάποιες μεριές -άλλος λίγες άλλος πολλές-, δεν τους προσέλαβαν, και...αποφασίσανε να κάτσουν ισωβίως με τους γονεις τους να παριστάνουν τα παιδάκια. Θα έπρεπε να έχουμε θέσεις εργασίας για όλους, κατα προτίμηση στο αντικείμενο τους καθένας... Επίσης, θα πρέπει ο κατώτατος νόμιμος μισθός να εξσφαλίζει την επιβίωση της οικογένειας του εργαζομένου. Χωρίς αυτά, πώς να πείς στον άλλον οτι στα 20 άντε στα 30 οι φυσιολογικοί άνθρωποι παντρευόμαστε και κάνουμε οικογένεια;;;; Και να οι εκτρώσεις, και να τα παιδιά αγνώστου πατρός, και να τα παιδιά με πατριό/μητριά-ανύπαντροι φυσικά με το γονιό τους, και να να παιδιά που παρατήσανε το σχολείο για να παριστάνουν τους εργαζόμενους. Ένα μπάχαλο γίναμε. Φταίει η ανεργία, αλλά φαίει και η παντελής έλλειψη ηθικώναρχών και των στόχων που όντως έχουν αξία.
Απο Απο
15/03/2017 14:07
Η προχειρότητα του Υπουργείου παιδείας δεν έχει όρια,αφού δήλωσαν οι υποψήφιοι τις σχολές επιλογής, μετά έρχεται το Υπουργείο για να τους πεί πόσοι εισάγονται σε κάθε σχολή.Αν είναι δυνατόν και ζητάνε συνέπεια από τη νέα γενιά οι ασυνεπείς και οι πρόχειροι.