Απέπλευσε για Ρόδο μετά από επιθεώρηση το «Βιντσέντζος Κορνάρος»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/12/2016 17:20 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18/12/2016 19:37 |
Απέπλευσε για Ρόδο μετά από επιθεώρηση το «Βιντσέντζος Κορνάρος»

Απέπλευσε κανονικά για το λιμάνι της Ρόδου το επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο «Βιντσέντζος Κορνάρος», μετά από επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων καθώς και προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Στο πλοίο είχει επβληθεί απαγόρευση απόπλου για έναν μεμονωμένο πλου προς τη Ρόδο, αφότου προσέκρουσε στον προβλήτα του λιμανιού της Κάσου, λόγω κακών καιρικών συνθηκών, στη διάρκεια της πρυμνοδέτησης, με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρή ζημιά στη δεξαμενή έρματος.

Στη συνέχεια, όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο, το πλοίο απέπλευσε για την Κάρπαθο, με πρωτοβουλία του πλοιάρχου, ο οποίος επικαλέστηκε τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και χωρίς προηγούμενο έλεγχο της οικείας Λιμενικής Αρχής, με 289 επιβάτες και 63 μέλη πληρώματος.

Mε τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Καρπάθου και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, συνελήφθη ο Πλοίαρχος για παράβαση του άρθρου 234 του Ν.Δ 187/73 περί Κ.Δ.Ν.Δ., ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος.

Στο πλοίο είχε απαγορευτεί ο απόπλους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Τελικά, το «Βιντσέντζος Κορνάρος» απέπλευσε από το λιμάνι.

Aπό την πρόσκρουση στην Κάσο δεν σημειώθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το πλοίο, αφού αποβίβασε στην Κάσο 31 επιβάτες, εννέα φορτηγά και δύο ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, αναχώρησε για την Κάρπαθο, με πρωτοβουλία του πλοιάρχου, ο οποίος επικαλέστηκε τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, και χωρίς προηγούμενο έλεγχο της τοπικής Λιμενικής Αρχής, μεταφέροντας 289 επιβάτες και 63 μέλη πληρώματος.


3
chr
18/12/2016 19:11
Βιτσεντζος Κορνάρος. Συγγνώμη για την παρένθεση, άλλα από μικρός είχα την απορία για το όνομα του. Ιταλος μου ακουγοταν, κι ομως καταγοταν από την Σητεία Κρήτης εξευρωπαϊσμένος. Εχθρος των Τουρκων και της οπισθο...δρομησης. Που δόθηκε το ονομα του σε πλοίο, ως αναγνώριση της αξίας του. Πέστε μου έναν σημαντικό Έλληνα μετά το 1000μ.Χ. Όλοι Κρητικοί ήταν! Ελ Γκρέκο, Καζαντακης, Βενιζελος. Μόνο στην Κρήτη δεν πάτησαν Αλβανοι και Σλάβοι. Τωρα τα χεσαμε (εχεσα) :)) Τα λέω καλά;
γ
18/12/2016 21:15
Αρχηγέ κάποιος ξέχασε να σε πληροφορήσει πως την Κρήτη την "πάτησαν" άραβες, ενετοί (ΟΚ δε λέω, καλύτερα από αλβανοσλάβους) και ... τούρκοι.
chr
19/12/2016 11:50
Δεν εισαι περήφανος πια για τους Φοίνικες Ατλαντες; Σωστά ισχυριζεσαι, οτι οι Ατλαντες κάναν βόλτες στην Κρήτη, όπως αλλωστε κι οι αρχαιοελληνες. Κοντά πέφτουν τα Αντικύθηρα του ναυαγιου με τον αρχαιουπολογιστη, στην Κρήτη ήρθε ο Δίας με την Ευρώπη, τον Θησέα ερωτεύτηκε η Αριάδνη. Έξαλλου οι Κρητικοί έχουν ψηλό IQ, όπως κι οι αρχαιοελληνες. Τούρκοι δεν "πάτησαν" δηλαδή στην υπόλοιπη Ελλάδα; Πλάκα κάνω υπαρχηγέ, ΜΗΝ παίρνεις τη ζωή στα σοβαρά ;))