Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 9.30 σε υπόγειο χώρο του ταχυφαγείου (fast food) Everest, στη συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Χέυδεν, στην πλατεία Βικτωρίας, στο κέντρο της Αθήνας.

Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν λίγο πριν τις έντεκα το πρωί νεκρή μια γυναίκα η οποία βρίσκονταν στο υπόγειο του καταστήματος.

Στο Γενικό Κρατικό Αθηνών μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ πέντε τραυματίες. H κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς βγήκαν μόνοι τους από το κατάστημα.

Το συγκεκριμένο τετράγωνο της Γ’ Σεπτεμβρίου αποκλείστηκε από την Αστυνομία, ενώ αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για ισχυρή έκρηξη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, που ειδοποιήθηκε για το συμβάν στις 09.25, η έκρηξη ισοπέδωσε κυριολεκτικά το υπόγειο, καθώς γκρέμισε τοίχους και ψευδοροφές.

Τα αίτια του δυστυχήματος εξετάζονται από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής, ενώ επί τόπου έσπευσαν και τεχνικοί της Επιχείρησης Αερίου, προκειμένου να διαπιστώσουν την κατάσταση των σχετικών παροχών.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε παρακείμενα μαγαζιά και κτίρια, καθώς και σε σταθμευμένα Ι.Χ. και μοτοσικλέτες.

Η φωτιά κατασβέστηκε χωρίς να επεκταθεί στο ισόγειο του καταστήματος και πλέον οι πυροσβέστες προχωρούν στην αποκάθαρση του υπογείου, προκειμένου να ερευνηθούν από το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη, που είχε ως αποτέλεσμα τη φωτιά. Επί τόπου έσπευσαν και τεχνικοί της Επιχείρησης Αερίου, προκειμένου να διαπιστώσουν την κατάσταση των σχετικών παροχών.

Στο σημείο βρέθηκαν για την κατάσβεση και τη διάσωση 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Διερεύνηση των αιτιών ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Άμεσα, απαντήσεις, για το τραγικό περιστατικό στην πλατεία Βικτωρίας ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου αρχικώς εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της εργαζόμενης που έχασε τη ζωή της, ενώ εύχεται ταχεία ανάρρωση στα άλλα θύματα που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, από την έκρηξη σε κατάστημα εστίασης στην πλατεία Βικτωρίας.

«Θα πρέπει», ζητά παράλληλα όμως, «να δοθούν άμεσα απαντήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος και να διερευνηθεί το εάν και κατά πόσον τηρούνταν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Όλα τα αρμόδια όργανα, πρέπει να παρέμβουν άμεσα ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου αναλογούν, όπως και να εντατικοποιηθούν οι τεχνικοί έλεγχοι για την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Με βαθιά οδύνη στην εταιρεία Everfood AE, διαχειρίστρια εταιρεία του καταστήματος everest στην πλατεία Βικτωρίας, βιώνουμε την απώλεια συναδέλφου, μετά από έκρηξη το πρωί, κατά τη διάρκεια εργασιών συνεργείου ψυκτικών. Το τραγικό θύμα, η Βασιλική Παραστατίδου, εργάζονταν δεκαπέντε χρόνια στην εταιρεία και θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων μας ως υπόδειγμα εργαζόμενου, συζύγου και μητέρας». Αυτό επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

«Η διοίκηση της εταιρείας, όλο το προσωπικό και οι συνεργάτες είναι συγκλονισμένοι καθώς συμμερίζονται τον πόνο των οικείων της και δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στην οικογένειά της. Επίσης η εταιρεία δηλώνει ότι θα προσφέρει κάθε συμπαράσταση στους τραυματίες και εύχεται σε όλους πλήρη ανάρρωση το ταχύτερο δυνατόν» προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Τέλος υπογραμμίζεται ότι «η διοίκηση της εταιρείας από την πρώτη στιγμή του θλιβερού συμβάντος έχει προσφέρει στην πυροσβεστική και τις άλλες υπηρεσίες και αρχές κάθε αναγκαία συνδρομή και δηλώνει ότι θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στην πλήρη διαλεύκανση των αιτίων του τραγικού αυτού γεγονότος».