Τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη επιθεωρεί την Πέμπτη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργία της.

Αυτό γνωστοποίησε μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στο twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του συντονιστικού για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ειδομένη: ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση από τη σιδηροδρομική γραμμή. Αύριο επιθεώρηση από ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την αποκατάσταση της λειτουργίας της».

Στο μεταξύ, συνεχίζεται από το πρωί της Τετάρτης για δεύτερη μέρα η επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού στην Ειδομένη. Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, απομακρύνθηκαν με πούλμαν άλλοι 300 πρόσφυγες.

Η κυβέρνηση αποφάσισε η κάλυψη για την απομάκρυνση των προσφύγων από την Ειδομένη να μην γίνει από όλους τους δημοσιογράφους, αλλά να επιτρέψει την επί τόπου κάλυψη μόνο στα δημόσια δίκτυα της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού Πρακτορείου (ΑΠΕ), προκαλώντας την αντίδραση του δημοσιογραφικού κόσμου.

Κατά την πρώτη ημέρα της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, μεταφέρθηκαν, με 42 λεωφορεία, συνολικά 2.031 πρόσφυγες (662 Σύροι, 1.273 Κούρδοι και 96 Γιαζίντι) σε κέντρα φιλοξενίας σε πρώην βιομηχανικές εγκαταστάσεις του νομού Θεσσαλονίκης (Σίνδο, Καλοχώρι, Ωραιόκαστρο, Δερβένι), όπως, επίσης, σε οργανωμένες δομές στο Βαγιοχώρι Βόλβης, στη Ν. Καβάλα Κιλκίς και στην Πέτρα Ολύμπου.