Νέο ρεκόρ κατέγραψε η επιβατική κίνηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) «Ελευθέριος Βενιζέλος» μέσα στο πρώτο τετράμηνο του έτους.

Στο συγκεκριμένο διάστημα, μέσω του ΔΑΑ μετακινήθηκαν συνολικά 4,92 εκατ. επιβάτες, οι οποίοι ήταν αυξημένοι κατά 11% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι (2015).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΑΑ, τόσο η εγχώρια, όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση, στο διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2016 κατέγραψαν ιστορικά ρεκόρ, με 1,92 εκατ. και 3 εκατ. επιβάτες, αντίστοιχα. Οι Έλληνες και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο της τάξης του 12% και 10%, αντίστοιχα.

Ο αριθμός των πτήσεων που εξυπηρετήθηκαν από το ΔΑΑ στη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου του έτους πλησίασε τις 50 χιλιάδες (49.393), καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 7,2%. Oι πτήσεις εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 8,3%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν άνοδο της τάξεως του 6,4%.

Ιστορικό ρεκόρ όμως, παρουσίασε και η κίνηση του αεροδρομίου κατά τη διάρκεια του περασμένου Απριλίου, η οποία ανήλθε σε 1,47 εκατ. επιβάτες και ήταν αυξημένη κατά 1,2% σε σχέση με τα τον Απρίλιο του 2015. Μάλιστα η αύξηση αυτή έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία αν συνυπολογιστεί η επίδραση της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 7 Απριλίου 2016 και η σύγκριση με την ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση του Απριλίου 2015, λόγω της σύμπτωσης ορθόδοξου και καθολικού Πάσχα.

Αναλυτικά, η εγχώρια επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 4,3% καταρρίπτοντας το αντίστοιχο ρεκόρ του Απριλίου 2015, ενώ οι διεθνείς επιβάτες παρουσίασαν οριακή κάμψη κατά 0,5%. Οι Έλληνες ταξιδιώτες, με άνοδο της τάξης του 5,7%, συνέχισαν τη θετική πορεία τους αλλά σε χαμηλότερους ρυθμούς σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, ενώ οι ξένοι επισκέπτες εμφανίστηκαν ελαφρώς μειωμένοι σε σχέση με πέρυσι (-1,8%), κυρίως λόγω της αυξημένης κίνησης λόγω του Καθολικού Πάσχα τον Απρίλιο 2015.